Flames verliest noordelijke derby

De basketballers van GasTerra Flames hebben zaterdag de noordelijke derby tegen Aris uit Leeuwarden met 86 – 72 verloren. Flames liep de hele wedstrijd achter de feiten aan.

De Groningse basketballers begonnen gelijk al slecht aan de wedstrijd, want Aris kon snel op een 7 – 0 voorsprong komen. Flames wist nog wel terug te komen tot 17 – 14, maar ze moesten lijdzaam toezien hoe het eerste kwart door Aris gewonnen werd met 24 – 18.

In het tweede kwart leek het er op dat Aris een huzaren stukje op zou gaan voeren. De Friezen bouwden de voorsprong snel verder uit tot 44 – 27. Uiteindelijk wist de ploeg van trainer Hakim Salem terug te komen tot 44 – 31, dankzij doelpunten van Bryan Defares en Avis Wyatt.

In het derde kwart leek het alsof de Flames terug kwamen, maar dichterbij dan 48 – 46 kwam men niet. Aris speelde de laatste minuten van de wedstrijd sterk, waardoor ze eenvoudig de winst binnen konden slepen. Behalve het verlies was er voor Flames nog een tegenvaller. Bryan Defares viel namelijk uit met een liesblessure.

Ondanks het verlies blijft Flames wel op de eerste plaats staan in de competitie met twaalf punten uit acht wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd die gespeeld wordt is een wedstrijd in de Eurocup. Tegenstander is dan BC Rudupis.