Categorieën: Sport

FC Groningen plichtmatig langs VVV

FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-1 van VVV Venlo gewonnen. In een matig duel wist FC Groningen niet te overtuigen. Na een kwartier spelen kwam VVV op voorsprong door Wildschut. Bacuna bepaalde de ruststand op 1-1, door een penalty te benutten. In de tweede helft scoorde Texeira de winnende.

Eerste Helft:

De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Groningen. Dusan Tadic stak bijna het hele middenveld over en gaf de pass op Andersson. Het schot van de Zweed ging net een metertje over de goal van de Vogt. Na een dikke tien minuten had Braamhaar de bal op de stip kunnen leggen na een handsbal. Tadic schoot in het zestienmetergebied gebied tegen de hand van een Limburger. 

Na een kwartier kwam VVV Venlo op voorsprong. In de verdediging van FC Groningen werd niet goed opgelet waardoor Wildschut veel te makkelijk kon doorlopen. Zijn schot in de verre hoek was onhoudbaar voor van Loo 0-1.

Na een half uur kreeg FC Groningen een strafschop nadat Tadic door Mei werd neergelegd in het strafschopgebied. Mei ontnam Tadic een zuivere scoringskans. Mei mocht met een rode kaart op zak het veld verlaten. De penalty werd door Bacuna netjes ingeschoten 1-1.

Ondanks de numerieke meerderheid wist FC Groningen in die eerste helft weinig kansen te creëren. Andersson en Burnet waren nog wel dicht bij een treffer, maar overtuigend was het nog niet. In de extra tijd van de eerste helft wist van Dijk nog een keer goed in te koppen bij een hoekschop, maar zijn harde kopbal wist de Vogt te stoppen.

Tweede helft

Snel in de tweede helft kwam FC Groningen op voorsprong. Dusan Tadic speelde de verdediging van VVV dol en legde de bal keurig af op de vrijstaande David Texeira. De Uruguayaan faalde niet en prikte de bal netjes in de rechterhoek 2-1

In een saaie tweede helft was FC Groningen de betere ploeg. Het team van Pieter Huistra verzuimde echter de score verder op te voeren. Grote kansen waren er, met nog twintig minuten op de klok bijna niet geweest. Dusan Tadic had de score wel verder op kunnen voeren. Hij kreeg een afvallende bal gelukkig voor de voeten, maar zijn schot ging op de paal.

Typerend voor die slechte tweede helft was een schot van Tim Sparv, zo’n tien minuten voor tijd. De Fin raakte de bal enorm slecht en de bal zeilde ver voor langs. Vijf minuten voor tijd kreeg Musa de kans op de gelijkmaker. Van Loo stormde veel te wild uit zijn goal en Musa had geen moeite hem te passeren. Voor open doel schoot Musa de bal erg onnauwkeurig op de paal. Bacuna was daarna nog dichtbij een doelpunt voor FC Groningen, maar zijn schot ging net naast.

Door de overwinning staat FC Groningen op een gedeelde vierde plaats met 21 punten. Volgende week zaterdag gaat de FC op bezoek in Eindhoven, bij PSV.

Opstellingen:

FC Groningen: Van Loo, Hiariej, Ivens, van Dijk, Burnet, Bacuna, Kieftenbeld (56” Holla), Andersson, Sparv, Tadic, Texeira.

VVV Venlo: De Vogt, Mei, De Regt, Yoshida, Fleuren, Meeuwis, Linssen (67″ Musa), Molhoek, Cullen (37″ Timisela) , Uchebo (83″ Nwofor), Wildschut.

Rode kaart: Mei (VVV Venlo)

Gele kaarten: Kieftenbeld, Holla (FC Groningen) Meeuwis (VVV Venlo)

Luister hier naar de reactie van trainer Pieter Huistra

Luister hier naar de reactie van Leandro Bacuna

Luister hier naar de reactie van Jonas Ivens

 

Foto’s: Andy Zuidema

 

Stefan Bleeker

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

8 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

9 uur geleden