Occupy bereid te wijken voor Kerstmarkt

nieuws

De Groningse Occupiers op het Waagplein zijn bereid om tijdelijk een andere verblijfplaats te zoeken rond Kerst en Oud en Nieuw. Occupier Hansje gaf zaterdagmiddag naar een andere standplaats te willen zoeken als het gemeentebestuur daar op aandringt.

Volgende week is er een gesprek met burgemeester Rehwinkel. De gemeente wil dat de beweging verhuist het Hereplein of het Stationsplein, maar Occupy vindt die te onveilig en ook te ver buiten de publieke routes. Ze willen het liefst op minimale afstand van het politiebureau verblijven, in geval van een verhuizing. Het bevalt de actievoerders prima op het Waagplein achter het Stadhuis, ze hebben veel belangstelling van het publiek en er wordt goed voor ze gezorgd. De relaties met de politie zijn goed en er wordt met de vele passanten stevig gediscussieerd.

Burgemeester Rehwinkel heeft al een paar keer zijn opwachting gemaakt in het kamp van Occupy en zijn belangstelling getoond. Met politie en twee bewakers worden de tenten goed bewaakt en ook de sociale controle op vooral studentenstappers werkt prima.