Velocitas 1897 wint stadsderby tegen Gronitas

In de Eerste klasse F heeft Velocitas 1897 zondag de stadsderby tegen Gronitas met 3-2 gewonnen. Door de winst stijgt Velocitas naar de 7e plek met zestien punten uit tien wedstrijden. Gronitas blijft twaalfde met vier punten uit tien wedstrijden.

In een felle wedstrijd kwam Gronitas al na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Doan Ibraimi. Na ruim een kwartier maakte Wesley Klunder vanuit een vrije trap de gelijkmaker. Ibraimi zorgde in de 27ste minuut weer voor de voorsprong voor Gronitas. Velocitas raakte beter in de wedstrijd en maakte vlak voor rust via Marinco Hiariej de 2-2-.

In de tweede helft leek de wedstrijd lang uit te draaien op een gelijkspel, maar invaller Virgil Muller maakte enkele minuten voor tijd de 3-2 waardoor de drie punten in het Stadspark bleven.