Categorieën: Nieuws

JOVD: Kaartje Groninger Museum 120 euro

De JOVD, de jongeren van de VVD, komt wel met een hele radicale oplossing om de tekorten van het Groninger Museum op te lossen.

Een toegangskaartje moet voortaan 120 euro gaan kosten. De JOVD heeft namelijk uitgerekend dat slechts tien procent van de inkomsten van het museum uit entreegelden bestaat. De rest komt van subsidies en overige inkomsten.

De JOVD wijt de miljoenenschuld van het museum niet alleen aan de directie, maar ook aan de politiek die onvoldoende toezicht heeft gehouden.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ik vind het te dom om er ook maar op te reageren. Vandaar deze metareactie. Dit soort onzin verdient slechts het negeren.

  • Dan kunnen zo alleen nog maar rijke luitjes (lees VVD-kindjes) naar het museum. Onder het mom van: geld moet rollen, net als de 'r'.

  • @Marc: Ik vermoed dat de JOVD op een ludieke manier het punt wil maken dat de kosten omgerekend 120 euro per bezoeker zijn. Dat is vrij veel, als je het mij vraagt.

  • Lieve mensen van de JOVD, gaan jullie ook kijken naar overheidssubsidies die de samenleving nog veel meer kosten? Ik denk hier bijvoorbeeld aan het belastingvoordeel bij de hypotheekrente.

    En mocht u het willen weten, ja ik heb een eigen huis. En ik ben nog nooit in het Groninger museum geweest.

  • ach JOVD popjes toch....en hoe jullie komen tot die 120 euro dat laten jullie lekker achterwege? En wel eens berekend wat dit museum doet voor de stad, het imago, de horeca, de winkeliers etc etc? maar nee hoor, dat hoeft natuurlijk niet. Stelletje populisten!

  • Als er werkelijk belangstelling zou zijn voor bezoek aan dit museum, kochten mensen vrijwillig kaartjes en kon zij zich zonder subsidie redden. Die belangstelling is er duidelijk niet: men is afhankelijk van subsidie, voor maar liefst 80 procent!! De overheid houdt dit soort ondernemingen dus kunstmatig in leven, terwijl er onvoldoende vraag naar is. Dat is niet alleen economisch inefficiënt, het is ook immoreel: ook iemand die totaal geen interesse heeft voor dit museum wordt gedwongen eraan mee te betalen. Ze moeten gewoon hun eigen broek ophouden, net als ieder ander bedrijf. De JOVD kaart dit zeer terecht aan.

  • leuk dat de onvolwassenen ook mogen denken bij de VVD, dat zal wel een boel lol opleveren in de bestuurskamer en als ze hun mond open doen.
    Altijd leuk zo'n spiegel,
    als je er over nadenkt .. bedrijven die veel te veel winst maken.. voorstellen dat ze hun prijzen verlagen en de consument adviseren om minder te betalen?
    De jeugd van tegenwoordig...
    Ik denk dat hier het laatste woord nog niet over is gesproken binnen de VVD!

Recente berichten

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

48 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

1 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden

Locatie Hoogeweg 9 krijgt over vijf jaar forse woningbouw

Bouwbedrijf Trebbe neemt de ontwikkellocatie Hoogeweg 9 over van Elker jeugdhulp en onderwijs. Beide organisaties…

5 uur geleden