Categorieën: Nieuws

Kees van Twist ontkent vertrek bij museum

Kees van Twist ontkent dat hij opstapt als directeur van het Groninger Museum. Hij zei dat maandagmiddag in een gesprek met OOG Radio.

Van Twist zegt pas na woensdag een besluit over zijn toekomst te nemen. Dan wordt het rapport over de situatie bij het museum openbaar gemaakt.

Van Twist meldde eerder in een interview met het Dagblad van het Noorden dat hij vertrekt omdat er geen vertrouwen meer in hem is. Hij wijst daarbij vooral naar wethouder Ton Schroor en burgemeester Rehwinkel. Onder het bewind van Van Twist heeft het Groninger Museum een miljoenentekort opgelopen. Daardoor raken enkele tientallen mensen hun baan kwijt.

Luister hier naar Kees van Twist.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • hup moven! Het moet is ophouden met subsidie geld in eigen zak te steken. Hij heeft het gewoon verprutst en verdiende veel teveel geld.

  • De gemeente doet alsof ze van niks wisten al die tijd. Die hebben ook boter op hun hoofd. Ze wisten al langer veel meer en hebben niet bijgestuurd of ingegrepen. En nu de publieke opinie zo draaien dat als van Twist maar oprot hen geen blaam treft. Typisch vuil politiek spelletje van schijnsocialisten (die overigens zelf ook goed zijn in geld verkwisten maar dan zonder dat je er ook maar iets voor terugkrijgt). Of van Twist weg moet is de minder boeiende discussie in het grotere geheel. Maar ja met een bloedoffer houd je het gepeupel tevreden (Iets met gladiatoren anyone?).

  • Zou ie dit interview ook hebben gegeven vanuit z'n huis op Ibiza? Kennelijk is die kunst & cultuur-business toch een lucratief wereldje. De gemeente moet voor miljoenen bijspringen, maar Kees "zonnekoning" van Twist weet van geen wijken. Waarom zou ie ook, hij laat zich z'n gouden handdruk natuurlijk niet door de neus boren; alsof het Groninger Museum nog niet genoeg geldproblemen heeft.

  • Bij dit soort financiële misstanden zou de verantwoordelijke wethouder een brevet van onvermogen moeten gaan krijgen, volgens mij kan in Groningen Dhr.Schroor nu, na de zoveelste financiële en/of organisatorische misser waar het om zijn portefeuille cultuur gaat, beter op zoek gaan naar een andere en minder verantwoordelijke baan, want een functie als wethouder is voor hem klaarblijkelijk toch te hoog gegrepen.

  • Wat een goedkope (of dure?) ,,afrekencultuur''! Van Twist heeft van het Groninger Museum een hotspot gemaakt met applaus van de autoriteiten. Nu het even tegenzit weten z niet hoe snel ze hun handen van hem af moeten trekken. Bah.

  • Was dat die man die ook zo aan het pleiten was voor het Groninger forum. Die zei dat het Groninger museum ook zo goed was voor de economie? Dat iedereen blij is met het Groninger museum en deze in hun hart hadden gesloten. Benieuwd of dat nog zo is, voor die miljoenen had je tientallen mensen aan het werk kunnen helpen. As het geld aan de bomen groeit kun je alles wel succesvol maken, als je maar geld in die bodemloze put blijft gooien. Met het geld had je het stadspark een facelift kunnen geven en de drafbaan behouden. Je had overal speeltuinen kunnen aanleggen, scholen renoveren, werkgelegenheid creeeren. Een andere prutser die voor dat Groninger forum pleit is ene Karin Dekker, die geeneens weet waarin de miljoenen van het door haar geleide OV bureau zijn verdwenen. Schroor, Karing Dekker, Verkwist. Dat bestuurd nu onze stad en is verantwoordelijk voor projecten die honderden miljonen gaan kosten. Wedden dat het nooit goedkoper wordt en dat er alleen maar heel veel tegenslagen komen. Lees ik dat het Groninger museum een hotspot is? Voor die miljoenen had je 5 jaar lang elke maand een topartiest op de Grote markt kunnen laten optreden, was het vele malen drukker geweest en was de omzet voor de winkeliers en cafe's vele malen hoger dan die scilderijen kijkers die sávonds zo snel mogelijk weer naar hun huisje gaan.

  • To be or not to be. We hebben een zondebok gevonden dus de andere verantwoordelijken kunnen weer rustig ademhalen.

    • Zondebok of mede veroorzaker? In mijn ogen zou niet enkel van Twist maar ook dhr.Schroor als wethouder cultuur en dus eindverantwoordelijke in dit financieel debacle af moeten gaan treden.

  • Kees van Twist komt over als een betrouwbaar en eerlijk persoon zijn rapportages hadden
    het bestuur en de RvT de ogen moeten openen daar krijgen zij namelijk ook hele dikke salarissen voor betaald....die zagen niks.(nieuwe bril misschien?)
    Kees van Twist liet zich verder tijdens de beschuldiging van de Valse L Oiseau affaire Karel Appel van zijn allerbeste kant zien bij RTV nrd. Hij zette grote vraagtekens bij het vage verhaal van Kunsthandelaar Nico Delaive die riep dat het werk in Groningen vals moest zijn omdat hij de echte had...
    Kees van Twist liet het schilderij ondanks
    alles gewoon onderzoeken hetgeen van de andere Appel niet gezegd kan worden die werd gauw naar Beirut verscheept en Delaive wilde niet meewerken aan een onderzoek van zijn schilderij. Van Twist durfde zelfs te uiten dat het wel vreemd was dat er opeens
    hetzelfde schilderij in de Kunsthandel opdook
    Chapeau mijnheer van Twist!!! Je bent een kenner en je laat niet met je sollen...
    De L Oiseau geveild in Versailles Encheres Perrin-Royere-Lajeunesse krijgt geen staartje ....maar een hele grote staart

Recente berichten

Vrijdag voornamelijk bewolkt met kans op een spatje regen

Vrijdag is er veel bewolking met vanochtend lokaal een spatje regen. In de middag is…

10 uur geleden

Donar stelt zwaar teleur tegen Den Helder Suns

Donar stelde donderdagavond in Den Helder zwaar teleur tegen Den Helder Suns, die tot nu…

11 uur geleden

Plannen Spoorkwartier komende dinsdag gepresenteerd in Forum

De plannen voor het nieuw aan te leggen Spoorkwartier, aan de zuidkant van het Hoofdstation,…

11 uur geleden

Deel Europaweg dicht vanaf vrijdagavond tot maandagochtend

De Europaweg gaat twee weekenden dicht ter hoogte van het viaduct met de ringweg. Dit…

13 uur geleden

Brommers en snorfietsen vanaf 1 januari niet meer welkom op Grote Markt

Brommers en snorfietsen zijn vanaf 1 januari niet meer welkom op de Grote Markt. Deze…

14 uur geleden

Oranje vrouwen zaalvoetbal met Tessa Grashuis ruim langs Kazachstan

Het Nederlands vrouwen zaalvoetbalteam heeft donderdagmiddag met 6-0 gewonnen van Kazachstan. (meer…)

15 uur geleden