Categorieën: Sport

FC Groningen wint met minimaal verschil van FC Utrecht

FC Groningen heeft zaterdagavond met 1-0 van FC Utrecht gewonnen. David Texeira scoorde na een uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd. In de eerste helft kreeg FC Groningen een handvol honderd procent kansen. Vooral Petter Andersson was ongelukkig. In de tweede helft wist de FC het net wel te vinden. Door de overwinning eindigt de FC de eerste seizoenshelft op de achtste plaats.

Eerste Helft

FC Groningen begon beter aan de wedstrijd dan FC Utrecht. Na drie minuten spelen was de eerste hoekschop voor FC Groningen. Dusan Tadic gaf net wat te scherp mee aan Lorenzo Burnet waardoor een Utrecht verdediger de bal tot hoekschop kon verwerken. Na een dikke vijf minuten spelen kreeg Frank Demouge een uitstekende mogelijkheid om de Domstedelingen op voorsprong te zetten. Zijn schot ging echter net naast. De beste kans in de openingsfase was wel voor FC Groningen. Petter Andersson zag zijn schot, vanaf vijf meter voor de goal, uitstekend gered worden door Rob van Dijk. Even later was David Texeira twee keer dichtbij de openingstreffer. De spits zag zijn eerste schot stranden tegen het gezicht van van der Hoorn en even later maaide hij compleet over de bal.

FC Groningen bleef daarna kansen creëren. Virgil van Dijk zag een vrije trap knap gekeerd worden door Rob van Dijk. De doelman van Utrecht stond daarna een goal van Petter Andersson in de weg, door uitstekend op zijn lijn te staan. Petter Andersson was snel daarna wederom dichtbij een goal. Een prachtige aanval, met als hoogtepunt een één twee tussen Texeira en Hiariej, werkte hij net naast.

FC Groningen kwam na een half uur spelen goed weg toen Demouge uit een corner op doel kopte. Lorenzo Burnet stond goed opgesteld bij de paal en kopte de bal van de lijn. FC Groningen was daarna weer een aantal keren dichtbij de openingstreffer. De grootste kans was in die fase voor Danny Holla, die de bal vlak voor de goal niet goed raakte. 

Tweede helft

De tweede helft was nog maar net begonnen of een kopbal van David Texeira werd knap van de lijn gekopt door Sneijder. Na een uur spelen was het dan wel raak voor de Uruguayaanse spits. Hij rondde een goed opgezette één twee goed af en schoof de bal in de verre hoek 1-0.

FC Groningen zakte na de openingstreffer wat meer terug en de betere kansen waren daarna voor FC Utrecht. Twee keer via een hoekschop waren de Utrechters gevaarlijk. Luciano redde ook nog een keer goed door als een speer zijn doel uit de komen en de bal voor de voeten van Demouge weg te halen.

Een kwartier voor tijd kregen de Groningers een enorme mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. Dusan Tadic had de bal voor het inschieten nadat Utrecht doelman Rob van Dijk de bal losliet. Tadic maakte het zichzelf te moeilijk en miste jammerlijk.

FC Utrecht ging in de slotfase alles of niets spelen. Doordat FC Groningen soms niet scherp genoeg was kregen de Utrechters in de slotfase nog enkele mogelijkheden. Frank Demouge was het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij stuitte op Luciano. Aan de andere kant had Dusan Tadic in de laatste minuut nog twee grote kansen. Zijn stiftje werd van de lijn gehaald en zijn tweede poging werd knap gered door Rob van Dijk.

Door de overwinning staat FC Groningen op de achtste plaats in de eredivisie met 26 punten uit 17 wedstrijden.

Opstellingen

FC Groningen: Luciano; Hiariej, Van Dijk, Kappelhof, Burnet; Kieftenbeld, Sparv; Andersson (’60 Bacuna), Holla (’69 Pedersen), Tadic; Texeira.

FC Utrecht: Van Dijk, Bovenberg, Van der Hoorn (’67 Vorstermans), Schut, Van der Maarel, Sarota (’60 Lilipaly), Kali, Sneijder, Duplan, Demouge, Takagi (51´Gerndt).

Statistieken
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 22.500.
Doelpunten: 60′ Texeira 1-0
Gele kaarten: Sparv (FC Groningen), van der Maarel, Bovenberg (FC Utrecht)

Luister hier naar de reactie van Johan Kappelhof

Luister hier naar de reactie van Maikel Kieftenbeld

 

Stefan Bleeker

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

8 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

10 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

11 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

12 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

13 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

14 uur geleden