FC Groningen verliest twee punten tegen NEC (met audio)

FC Groningen heeft zaterdagavond gelijkgespeeld tegen NEC. De Groningers kwamen in een matige wedstrijd drie keer op voorsprong. De Nijmegenaren wisten echter elke keer terug te komen in de wedstrijd. In de slotseconden scoorde Platje de gelijkmaker. Voor FC Groningen scoorde David Texeira drie keer.

Eerste helft:

Na een kleine zes minuten spelen was er de eerste echte kans voor FC Groningen. Tim Sparv speelde zichzelf knap vrij, maar zijn schot ging net voor langs. In een slordige openingsfase wisten beide ploegen verder weinig kansen te creëren. Na ruim een kwartier spelen was Virgil van Dijk dicht bij de openingstreffer. Hij mocht vrij inkoppen na een voorzet van Dusan Tadic. De lage kopbal was een prooi voor Babos.

NEC kwam na twintig minuten bijna op voorsprong. Terwijl de grensrechter zijn vlag omhoog stak voor buitenspel liet van Boekel doorspelen. Zeefuik kon hierdoor vrij doorlopen op van Loo. De goalie redde de bal knap.

Na een half uur kwam FC Groningen op voorsprong. Tom Hiariej gaf een knappe dieptepass op David Texeira. De Uruguayaanse kon hierna rechtstreeks doorlopen op Gabor Babos. Texeira had geen moeite om dit cadeautje te verzilveren en schoot de FC op 1-0

FC Groningen kon niet lang van de voorsprong genieten. Na een vrije trap halverwege de helft van FC Groningen, kwam de bal voor de voeten van Ibrahim 1-1.

Tweede helft

De eerste kans in de tweede helft was voor Zeefuik. Na een goede voorzet van Lasse Schone, waar van Dijk onder de bal door ging, had Zeefuik een open kans. Zijn schot ging van ongeveer vijf meter hoog over de goal. In de 55ste minuut schoot Virgil van Dijk Groningen bijna op voorsprong. Zijn vrije trap werd knap door Babos tot hoekschop verwerkt. Uit die hoekschop kwam de FC wel op voorsprong. Uit de kluts schoot David Texeira zijn tweede treffer van de wedstrijd binnen 2-1.

In de tweede helft werden er door beide ploegen veel fouten gemaakt, wat de wedstrijd er niet beter op maakte. NEC kwam tien minuten voor tijd bijna op voorsprong nadat Zeefuik van dichtbij mocht inschieten. Van Loo voorkwam met een uitstekende redding met zijn voeten de gelijkmaker. Enkele seconden later was het Platje die in buitenspelpositie scoorde. Zijn treffer werd dan ook afgekeurd.

Die gelijkmaker kwam er een minuutje later dan wel. Melvin Platje mocht ongehinderd de bal controleren in het zestien meter gebied en krulde de bal om Brian van Loo heen 2-2.

De eerst zo saaie wedstrijd leefde in de slotfase helemaal op. David Texeira schoot FC Groningen vijf minuten voor tijd wederom op voorsprong. Dit derde doelpunt is voor Texeira zijn eerste hattrick in het groen-wit van FC Groningen 3-2.

Het duel leek na de derde van Texeira beslist. In de ultieme slotfase wist NEC voor de derde keer op rij terug te komen in de wedstrijd. Bijna identiek aan zijn eerste doelpunt schoot Melvin Platje de bal, al krullend achter Brian van Loo 3-3.

Door het gelijkspel staat FC Groningen op de achtste plaats met 22 punten uit vijftien wedstrijden. Volgende week zondag speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Opstellingen

FC Groningen: Van Loo; Hiariej, Van Dijk, Ivens, Burnet; Holla (´75 Kappelhof), Sparv; Bacuna, Andersson (´83 Pedersen), Tadic; Texeira

NEC: Babos; Will (´78 Vadócz’), Cmovs, Van Eijden, Conboy, Van der Velden (`75 Foor), Ibrahim, Schöne, Koolwijk (´78 Platje), Goossens; Zeefuik.

Statistieken

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 22.500
Doelpunten: ´28 Texeira 1-0, ´30 Ibrahim 1-1, ´65 Texeira 2-1, ´81 Platje 2-2, ´85 Texeira 3-2, ’90+2 Platje 3-3
Gele kaarten: Ivens (FC Groningen), van Eijden (NEC)