Categorieën: Wijken

Parkeerplekken wijken voor tram

De parkeerplaatsten aan de Zonnelaan in Paddepoel verdwijnen als de tram door de straat gaat rijden. Dat heeft het stadsbestuur besloten.

De bewoners wilden de parkeerplekken graag houden, maar de gemeente vreest dat er dan onveilige verkeerssituaties gaan ontstaan.

Het stadsbestuur zegt dat er in de zijstraten van de Zonnelaan nog voldoende parkeerplaatsen zijn. Als dat er te weinig zijn worden er extra parkeerplaatsen aangelegd.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Als het stadsbestuur oprecht begaan was met verkeersveiligheid, zou ze beter helemaal geen tram kunnen laten rijden. Trams zijn van alle vervoermiddellen het meest onveilig. Kijk maar hoe vaak in Amsterdam/Den Haag/Rotterdam trams betrokken zijn bij ongevallen; relatief veel vaker dan bussen.

    Dat komt o.a. door de veel langere remweg, valrisico door gladde rails, de voor fietsers gevaarlijke spleet bij de rails, en de onmogelijkheid om nog uit te wijken bij een dreigende aanrijding. Bij een Regiotram is door het hogere gewicht de remweg nóg langer dan bij normale stadstrams die je in de grote steden ziet. Dat zijn allemaal dingen waarmee je rekening moet houden (en wat men onvoldoende doet).

  • Ja hoor, maak de bevolking maar weer bang met oneerlijke vergelijkingen. De trams die in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag rijden zijn oude trams, op rails die zijn aangelegd in een periode dat er anders werd gekeken naar verkeesveiligheid dan vandaag de dag. De tram die in Groningen gaat rijden krijgt een trambaan waarbij veel meer aandacht is voor verkeersveiligheid dan de tramsystemen die destijds in andere steden zijn aangelegd. Natuurlijk zal er wel eens een ongeluk gebeuren, maar doe nu niet alsof de tram het er veel gevaarlijker op maakt. Je vergelijkt appels met peren en je reactie lijkt meer stemmingmakerij. Overigens; wel eens gezien hoe vaak bussen betrokken zijn bij aanrijdingen? En was het juist niet in Plan B dat er veel meer bussen gaan rijden? Misschien moet je je eens afvragen of Plan B wel zo goed is voor de veiligheid, gelet op het grote aantal bussen dat door de binnenstad blijft rijden.

    • Wat alleen wordt vergeten is dat de tram in Groningen gewoon niet nodig is en alleen van belang is voor die natte vlek die de gemeenteraad van het idee krijgt. Net als de Oostwand, net als het Damsterdiep, net als het Groninger Museum, net als het Waagplein, net als het oude Waagplein, net als het verkeerscirculatieplan, net als Meerstad. Etcetera etcetera.

  • Hulpverlening, verhuizingen, en ga zo maar door; alles via het troittoir. Wat maakt het uit. Dan de ondernemers, je boterham laten afpakken door de Grote Markt, ach wie zijn wij burgers!

  • en dat allemaal voor die paar spitsuurtjes.
    De rest van de tijd zitten die lange trams praktisch leeg en kunnen er dus veel beter bussen ingezet. 3 of 4 elektrische harmonicabussen inzetten tijdens de spits is net zo schoon maar veel efficienter, veiliger en goedkoper.
    De tram wordt een ongekend debacle voor dit toch al armlastige provinciestadje

Recente berichten

Fietser naar ziekenhuis na valpartij op Hereweg

Een harde val op de Hereweg zorgde er vrijdagmiddag voor dat ambulancepersoneel een fietser mee…

28 minuten geleden

Kinderhartchirurgen UMCG voor derde jaar op rij naar Suriname voor operaties

Over een paar dagen vertrekt opnieuw een team van het UMCG naar Suriname om kinderen…

1 uur geleden

Gemeente biedt tijdelijk nachtopvang voor buitenslapers uit Ter Apel

De gemeente Groningen gaat tijdelijk nachtopvang bieden aan asielzoekers uit Ter Apel als de situatie…

2 uur geleden

Britse crimineel in november in rechtszaal voor moord op Gerard Meesters

De Britse drugscrimineel Robert D. staat van dinsdag 12 november tot vrijdag 15 november voor…

2 uur geleden

Drugs en slagwapen gevonden onder auto aan Haddingestraat

Een drugsdealer is, in de nacht van donderdag op vrijdag, zijn handelswaar en 'bescherming' kwijtgeraakt…

3 uur geleden

Ook Groningse studenten naar Den Haag voor protest tegen langstudeerboete

Studenten uit verschillende Nederlandse steden, waaronder Groningen, trekken vrijdagmiddag naar Den Haag om te demonstreren…

4 uur geleden