De gemeente gaat haar dienstverlening toegankelijker maken voor doven en slechthorenden. Dat schrijft het stadsbestuur in antwoord op vragen van PvdA, CDA, ChristenUnie, GroenLinks en SP.
De gemeente is over het algemeen tevreden met de voorzieningen die er voor doven en slechthorenden zijn, zoals de doventelefoon, maar het kan volgens het stadsbestuur wel beter. De gemeente denkt daarbij bijvoorbeeld aan het online gesprekken kunnen voeren met ambtenaren met behulp van een gebarentolk, zoals dat al in de gemeente Hoogezand-Sappemeer gebeurt. Ook wil de gemeente kijken of er meer met sociale media kan gebeuren.
De partijen die de vragen hebben gesteld, juichen de actie van het stadsbestuur toe: “In 1790 liep Groningen op het gebied van de emancipatie van doven en slechthorenden voorop. Het Guyot-instituut is toen ontstaan. Groningen moet ook nu weer als voorloper bekend komen te staan”, aldus de raadsleden.
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
De stichting Hulpacties van het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch…
Bekijk reacties
Communicatie is een noodzaak in ons leven. Daarom is elke actie die hier helpt verbeteren, de moeite. Tof initiatief om hier de slechthorende en doven te helpen communiceren.