foto: Kateweb / Flickr.com
De gemeente gaat haar dienstverlening toegankelijker maken voor doven en slechthorenden. Dat schrijft het stadsbestuur in antwoord op vragen van PvdA, CDA, ChristenUnie, GroenLinks en SP.
De gemeente is over het algemeen tevreden met de voorzieningen die er voor doven en slechthorenden zijn, zoals de doventelefoon, maar het kan volgens het stadsbestuur wel beter. De gemeente denkt daarbij bijvoorbeeld aan het online gesprekken kunnen voeren met ambtenaren met behulp van een gebarentolk, zoals dat al in de gemeente Hoogezand-Sappemeer gebeurt. Ook wil de gemeente kijken of er meer met sociale media kan gebeuren.
De partijen die de vragen hebben gesteld, juichen de actie van het stadsbestuur toe: “In 1790 liep Groningen op het gebied van de emancipatie van doven en slechthorenden voorop. Het Guyot-instituut is toen ontstaan. Groningen moet ook nu weer als voorloper bekend komen te staan”, aldus de raadsleden.
Professioneel golfster Dewi Weber is op de dertigste plaats geëindigd in haar eerste major van…
Op de Verlengde Hereweg zijn maandagavond een scooter en bestelbusje op elkaar gebotst. Eén persoon…
Maandagmiddag heeft een forse aanrijding plaatsgevonden in de Voermanstraat in Groningen. Een crossmotor en automobilist…
De politie heeft maandagmiddag twee jonge mannen staande gehouden in de Gelkingestraat in Groningen. Eén…
De vrijmarkt op de Singels in Groningen tijdens Koningsdag was erg druk. Zo druk zelfs…
Op de Parkweg is maandagmiddag een scooterbestuurder gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk. (meer…)
Bekijk reacties
Communicatie is een noodzaak in ons leven. Daarom is elke actie die hier helpt verbeteren, de moeite. Tof initiatief om hier de slechthorende en doven te helpen communiceren.