Flames in slotseconden onderuit tegen Leiden

GasTerra Flames heeft zaterdagavond in eigen huis de topper tegen Zorg en Zekerheid Leiden verloren. In een wedstrijd met twee gezichten trokken de Leidenaren in de slotseconden aan het langste eind: 62-64.

De thuisploeg had een overweldigende start. Leiden miste veel schoten, en na het eerste kwart was het 24-9. In de tweede kwart kreeg Flames het moeilijker, mede door het warrige optreden van het arbitrale trio. Toch bleef bij de rust het verschil van 15 punten onveranderd: 40-25. In het derde kwart stortte Flames aanvallend in: er werden slechts 6 punten gemaakt, terwijl Leiden wel bleef scoren. Aan het eind was de stand gelijk: 46-46. In een zinderende laatste kwart leek Flames de wedstrijd halverwege de handen te geven bij de stand 52-60, maar mede door driepunters van Bell en Dourisseau kwamen de Groninger basketballers terug tot 62-62, anderhalve minuut voor tijd. De winnende score werd 10 seconden voor tijd gemaakt door Jevohn Sheperd. Een laatste schot van Jason Dourisseau ging mis.

Topscorer bij Flames was David Bell met 22 punten.

Flames blijft op de tweede plaats staan in de Dutch Basketball League met 22 punten uit 16 wedstrijden.