Jaarwisseling rustig verlopen

De jaarwisseling in Groningen is relatief rustig verlopen, aldus de politie. Alleen in Hoogkerk dreigde de situatie even uit de hand te lopen. De ME was aanwezig, maar hoefde niet in actie te komen.

In Hoogkerk gooiden mensen stenen en flessen naar de politie. Daarbij werd een ruit van een politieauto vernield. De ME is op de Zuiderweg kort uit de auto geweest om de brandweer en de medewerkers van de gemeente de mogelijkheid te geven om veilig een vuur te ruimen. Dit verliep verder zonder problemen. Er werden twee jongens aangehouden die een vuurwerkpistool in hun bezit hadden. Op de Zuiderweg werd ook een persoon aangehouden voor vernieling. Hij had een deuk in een politieauto geschopt.

Het wijkteam Oost van de politie heeft twee personen aangehouden. Eén voor huiselijk geweld en de ander voor een zware mishandeling. Het slachtoffer van deze mishandeling werd naar het ziekenhuis gebracht. In de Steenbokstraat vond een steekincident plaats. De vrouwelijke verdachte kon even later door de politie worden aangehouden. Het slachtoffer moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Het wijkteam Noord heeft drie personen aangehouden voor diverse overtredingen, waaronder openbare dronkenschap. In de Gelkingestraat gingen een aantal personen met elkaar op de vuist. Bij het optreden van de politie werden twee agenten geschopt en geslagen. Beide agenten kregen klappen in het gezicht. Er werden daar drie verdachten aangehouden. Eén van de agenten moest zich aan zijn verwonding laten behandelen in het ziekenhuis.

Verder zijn aan het begin van de avond drie mannen aangehouden voor joyriding, bezit van illegaal vuurwerk en het gooien van vuurwerk in een brievenbus. Ook werd er een man ingesloten voor brandstichting.