OR Qbuzz maakt zich grote zorgen over kwaliteit busvervoer

De ondernemingsraad van vervoersbedrijf Qbuzz in de provincies Groningen en Drenthe maakt zich ernstige zorgen over de kwaliteit van het openbaar vervoer. Dat schrijft de OR in een open brief.

Afgelopen zondag is in de concessie een nieuwe dienstregeling ingevoerd. Daarin is het aantal bussen en ritten vanwege bezuinigingen behoorlijk afgenomen. Volgens de OR is daarmee het openbaar vervoer op een minimaal voorzieningsniveau gekomen. Ze maken zich dan ook ernstige zorgen omdat het OV-bureau Groningen Drenthe, dat de concessie aanbesteedt, heeft aangekondigd verder te moeten bezuinigen. Hierdoor zullen waarschijnlijk ook in de dienstregelingen die in mei en in december dit jaar worden ingevoerd, minder ritten worden aangeboden.

De bezuinigingen vloeien voort uit een miljoenentekort bij het OV-bureau. Volgens de OR moet er alleen al dit jaar vier tot zeven miljoen euro bezuinigd worden. Omdat dit slecht is voor de bereikbaarheid van Stad en Ommeland roept de OR in de open brief de politiek op om zorg te dragen voor een goed en effectief openbaar vervoer.