Foto: Sebastiaan Scheffer
De percentages van treinen van vervoersbedrijf Arriva die in 2011 op tijd reden liggen ver boven het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van spoorbeheerder ProRail.
De spoorbeheerder regelt vanuit de verschillende verkeersleidingsposten het treinverkeer op de baanvakken. Hierbij heeft men onder andere de taak om de punctualiteit bij te houden. Uit de cijfers blijkt dat de gemiddelde aankomstpunctualiteit in het Noorden op 96,82 procent ligt. Het landelijk gemiddelde ligt in 2011 op 87,3 procent. Arriva zit hier dus ruim boven.
Met de aankomstpunctualiteit wordt het percentage aangegeven van de treinen die met een vertraging van minder dan drie minuten op de stations aankomt.
De politie is maandagavond met maar liefst zeven politieauto's uitgerukt vanwege een bijzondere melding. Volgens…
Na een frisse, maar zonnige maandag lopen de temperaturen deze week verder op. Volgens OOG-weerman…
Tbs-kliniek Van Mesdag opent 17 mei haar deuren voor bezoekers. Dat doet ze samen met…
Dinsdag- en woensdagavond 1 en 2 april kunnen Groningers genieten van een lichtshow op de…
Het Groningse waterschap Hunze en Aa’s voert een niet eerlijk kwijtscheldingsbeleid, meldt vakbond FNV. Aanstaande…
De Bosboom-Toussaintstraat in de Wijert is maandagmiddag grotendeels afgezet door de hulpdiensten. Volgens de politie…
Bekijk reacties
Dit is goed nieuws. Vaak komt Arriva alleen in het nieuws als er iets niet goed is en wordt het goede vergeten. Het vaak stipt uitvoeren van de dienstregeling is echter een knappe prestatie. Dat dit soms niet lukt is vaak niet eens te wijten aan Arriva. Denk aan de momenten dat een stroomstoring de seinen en wissels ontregelt, aan ongelukken of aan uitgebroken dieren die langs het spoor lopen. Mensen klagen wel vaak over privatisering van diensten, maar in sommige (lang niet alle!) gevallen pakt privatisering toch wel goed uit. Sinds NS niet meer op de noordelijke spoorlijnen rijdt zijn het aantal treinen, het comfort, de stiptheid en het aantal reizigers flink toegenomen.