Eerste perronkap station Europapark geplaatst

De bouw van het nieuwe treinstation Europapark loopt volgens planning. Woensdagmiddag is het eerste deel van de overkapping geplaatst.

“We zitten nog steeds op schema”, zegt bouwmanager Rick Valk van Spoorbeheerder ProRail. “Inmiddels hebben we de rails en de ballast vanaf de spoorwegovergang Esperantostraat tot de kruising kunnen leggen, en is dus ook het eerste deel van de overkapping geplaatst”. Valk vertelt dat de overkapping in zijn geheel uit vier delen bestaat. “Het laatste deel willen we morgenochtend (donderdagochtend, red.) op zijn plaats takelen”. De bouwmanager is overtuigd dat de werkzaamheden zondag afgerond kunnen worden zodat maandag het treinverkeer weer hervat kan worden.

De publieke tribune die door de spoorbeheerder aan de Helperzoom is geplaatst trekt veel belangstellenden. “Het is geweldig om te zien”, zegt één van hen. “Al die bedrijvigheid, de precisie waarmee men te werk gaat. Heel interessant om te zien”. Van geluidsoverlast willen de buurtbewoners niets weten. “Natuurlijk hoor je het één en ander, maar we krijgen er ook veel voor terug”.

Verslaggever Sebastiaan Scheffer nam woensdagmiddag een kijkje bij de werkzaamheden en maakte de volgende audio-reportage:

Van alle bedrijvigheid is op het Hoofdstation niets terug te vinden. Daar heerst de stilte. En dat levert opmerkelijke foto’s op:

Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer