Flames uit beker gegooid door Weert

GasTerra Flames is uit de bekercompetitie gegooid door BSW uit Weert. De Groninger basketballers wonnen dinsdagavond in Martiniplaza weliswaar de returnwedstrijd met 83-77 (na verlenging), maar hadden met minimaal 15 punten verschil moeten winnen, omdat Flames vorige week met 14 punten verschil verloor.

Flames verdedigde gedurende de wedstrijd goed, maar maakte aanvallend voortdurend verkeerde keuzes. Na het eerste kwart was het 10-13, en bij rust had de thuisploeg een kleine voorsprong: 34-28. Weert kon behoorlijk bijblijven, en aan het eind van het derde kwart was het 59-50. Op het moment dat het publiek zich kort voor tijd had neergelegd bij een uitschakeling (70-62 met nog 50 seconden op de klok), maakten een driepunter van Jason Dourisseau en tweepunters van Dourisseau en David Bell een verlenging noodzakelijk: 77-63. In de verlenging liep de aanval van Flames totaal niet, en Weert speelde de wedstrijd slim uit.

Topscorers bij Flames waren Sergio de Randamie met 24 punten en Jason Dourisseau met 17 punten.

Flames kan zich nu volledig richten op de competitie om het landskampioenschap.