Flames wint topper tegen EiffelTowers

GasTerra Flames heeft zaterdagavond in Martiniplaza gewonnen van de nummer 1, EiffelTowers uit Den Bosch. Het werd in een aantrekkelijke en spannende wedstrijd 89-84.

Het eerste kwart eindigde in 20-24. In het tweede kwart liep de thuisploeg een paar keer uit tot 9 punten, en bij rust was het 48-40. In het derde kwart werd het verschil al snel kleiner, en aan het eind van het kwart was de stand gelijk: 63-63. In het begin van het laatste kwart moest oud-Donarspeler Rogier Jansen het veld verlaten met twee onsportieve fouten, maar dat demotiveerde Den Bosch niet. Cruciaal was een steal van David Bell, 2 minuten voor tijd. Bell scoorde daaruit, waardoor het 84-79 werd. Een driepunter van Kees Akerboom, eveneens oud-Donarspeler, leidde met nog 40 seconden op de klok nog tot 85-82, maar dichterbij kwamen de Bosschenaren niet.

Topscorers bij Flames waren Alex Wesby met 21 punten en Jason Dourisseau met 20 punten.

Flames staat nu bovenaan in de Dutch Basketball League met 28 punten uit 19 wedstrijden.