Jonge Socialisten: ‘Politiek geblunder moet stoppen’

nieuws

De jongerenafdeling van de Partij van de Arbeid, de Jonge Socialisten, vindt dat het college van B&W en het provinciebestuur moeten stoppen met ruziën. Aanleiding voor de uitspraak is het recente conflict over het Groninger Museum.

Om een faillissement van het Museum af te wenden moesten gemeente en provincie in actie komen. Beschuldigingen werden in de media over-en-weer geuit en de verantwoordelijke bestuurders, D66-gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh en wethouder Ton Schoor gingen rollebollend over straat. “Dit getuigt van politiek onvermogen en is slecht voor de geloofwaardigheid van de politiek”, vindt Jonge Socialisten-voorzitter Erwin Krol. De Socialisten vinden dat het conflict, maar ook eerdere conflicten over de Enexis-aandelen en het Groninger Forum, ontstaan omdat bestuurders vooral met eigen ego en imago bezig zijn.

Ook fractievoorzitter Arjan de Rooij van de PvdA in de gemeenteraad vindt dat de ruzie schadelijk is. “Dus ik zou het erg fijn vinden als de bestuurders een beetje professioneler gingen doen”.