Sterk FC Groningen wint overtuigend van PSV

FC Groningen heeft zondag in de eigen Euroborg overtuigend van PSV gewonnen. Het werd maar liefst 3-0 voor de ploeg van Pieter Huistra. De Zuid-Koreaan Suk was de uitblinker en scoorde twee goals. De andere goal werd gemaakt door Leandro Bacuna.

Eerste helft

De eerste minuten van de wedstrijd waren voor PSV. Oud Groninger Tim Matavz kopte in de eerste minuut op het dak van de goal. PSV had in die openingsfase het betere van het spel, maar tot kansen resulteerde dat niet. Na een dik kwartier was er dan het eerste kansje voor FC Groningen. Leandro Bacuna kreeg de bal hoog in de zestien aangespeeld. Zijn schot was echter te wild en ging over. Na een half uur spelen kwam FC Groningen op voorsprong. Petter Andersson en Suk combineerden mooi in de zestien, met als resultaat dat Suk alleen door kon op Isaksson. De Zuid-Koreaan faalde niet en schoot FC Groningen op een 1-0 voorsprong.

Tien minuten voor rust was PSV dicht bij de gelijkmaker. Mertens dribbelde in de zestien meter goed naar binnen. Luciano redde echter met een knappe redding in de korte hoek zijn schot. De Braziliaanse goalie was daarna weer alert toen Wijnaldum op hem af kwam en hij voorkwam wederom de gelijkmaker. Vlak voor rust kwam FC Groningen nog bijna op voorsprong. Dusan Tadic gaf de bal aan Lorenzo Burnet die vanaf vijf meter tegen Strootman schoot.

Tweede helft

PSV begon de tweede helft met twee wijzigingen. Willems en Lens bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Bouma en Labyad. FC Groningen kwam in die tweede helft snel op voorsprong. Een prachtige aanval, met als aangever Tadic, belande voor de voeten van Bacuna. Hij had de hoek voor het uitkiezen en faalde niet 2-0.

In de vijfenvijftigste minuut moest PSV door met tien man. Manolev beging volgens Wiedemeijer een schwalbe in de zestien meter en kreeg een gele kaart. Aangezien Manolev al geel had kon hij het veld verlaten. FC Groningen bleef daarna goed voetballen en vooral Dusan Tadic liet mooie dingen zien.

Twintig minuten voor tijd gooide FC Groningen de wedstrijd definitief in het slot. De Koreaan Suk scoorde zijn tweede goal van de wedstrijd op prachtige wijze. Nadat Isaksson uit zijn goal was gekomen om een bal te onderscheppen schoot Suk van zo’n 35 meter raak in de lege goal 3-0.

Tadic was even later zelfs dicht bij de volgende treffer, maar zijn vrije trap ging net over de goal. Tien minuten voor tijd kwam PSV wederom met de schrik vrij. Lorenzo Burnet kwam goed door op de linkerkant en tegen zijn voorzet hoefde alleen maar iemand aan te lopen. Dat gebeurde niet waardoor het verschil van drie op het scorebord bleef staan.

Door de overwinning sluit FC Groningen een periode van drie verloren wedstrijden op rij af. De ploeg van Pieter Huistra staat door de overwinning weer op een achtste plek op de ranglijst. Volgende week zondag gaat Groningen op bezoek bij NEC.

Opstellingen
FC Groningen: Luciano; Kappelhof, Kwakman, Van Dijk, Burnet; Suk (88′ Suk), Andersson (90′ Bakker), Bacuna, Keurntjes, Tadic; Texeira.
PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo, Derijck, Willems (46′ Bouma), Wijnaldum (69′ Vennegoor of Hesselink), Toivonen, Strootman, Lens (46′, Labyad), Matavz, Mertens