Blamage FC Groningen tegen RKC

FC Groningen heeft zich zondagmiddag geblameerd tegen RKC. In de koude Euroborg werd het maar liefst 3-0 voor de gasten uit Waalwijk. Het was sprekend voor FC Groningen dat een resultaat er de hele wedstrijd niet inzat.

Eerste helft

Al in de eerste minuut kreeg RKC een penalty. Kees Kwakman legde Neymeth neer en Rick ter Voorde schoot RKC al vroeg in de wedstrijd op voorsprong 0-1. Enkele minuten later werd het nog erger voor FC Groningen. Petter Andersson raakte de bal ongelukkig en kopte de bal achter zijn eigen doelman Luciano 0-2. FC Groningen probeerde daarna het spel te maken, maar RKC bleef gevaarlijk via de counter. Echte kansen kreeg FC Groningen dan ook niet in de openingsfase.

Na een kleine twintig minuten kreeg Schet de kans op de derde goal van RKC. Maikel Kieftenbeld verloor veel te makkelijk een duel waardoor Schet tegenover Luciano kwam te staan. Hij schoot de bal echter over.

FC Groningen bleef het daarna wel proberen, maar was niet bij machte om gevaar te stichten. Ballen werden te makkelijk ingeleverd, waardoor RKC simpel overeind bleef. De eerste echte kans van FC Groningen was vijf minuten voor rust. Tadic gaf de bal aan Texeira. Zijn schot was een prooi voor Zoet. FC Groningen mocht Luciano bedanken dat het voor rust niet nog erger werd. Nemeth zag een mooie stiftbal door de doelman tegen de paal worden getikt.

Tweede helft

FC Groningen begon de tweede helft zonder Kwakman en Sparv. Hun vervangers waren Johansson en Bacuna. Vroeg in de tweede helft kreeg Pedersen een prima kans na een een goede voorzet van Tadic. Pedersen had echter te veel tijd nodig om tot een goed schot te komen. Daarna was het weer erg slecht wat FC Groningen het publiek voorschotelde. Met nog een klein halfuur te spelen besliste RKC de wedstrijd. Ramos haalde vanaf de zestien verwoestend uit 0-3.

Twintig minuten voor tijd was Nemeth dichtbij de vierde goal van RKC. Zijn kopbal ging net voorlangs. RKC ging daarna door met kansen missen. Nemeth stond tegenover Luciano, maar de Braziliaan redde goed.

FC Groningen probeerde het nog wel in de slotfase, maar gevaarlijk werd het nooit. Door de nederlaag blijft FC Groningen op de achtste plaats in de eredivisie met 29 punten uit 20 wedstrijden. De achterstand op de vijfde plaats bedraagt momenteel acht punten.

Opstellingen
FC Groningen: Luciano; Hiariej, Kwakman (46′ Johansson), Van Dijk, Kappelhof; Kieftenbeld, Sparv (64′ Bacuna); Andersson, Pedersen (65′ Suk), Tadic; Texeira.
RKC Waalwijk: Zoet, Bandjar, Drost, Ramos, v. Peppen, Duits (46′ Auassar), Braber (75′ v Mosselveld), Meijers, Schet, Nemeth (81′ Castillion), Ten Voorde