Raad kritisch over Museum

De gemeenteraad is kritisch over het het toezicht dat het College van B&W heeft gehouden op het Groninger Museum. De raad begreep niet dat het zo lang geduurd heeft voordat de huurachterstand bekend werd bij de wethouders.

Op dit moment is het Museum technisch gesproken failliet. De raad voelt zich op het verkeerde been gezet, want toen de overschrijding van de kosten van de verbouwing bekend werd stelde het college de raad nog gerust: “het is scherp aan de wind maar het kan”.

De raadscomissie van de gemeenteraad besprak woensdag de rapporten die over het museum zijn opgesteld. Vorige week werd bekend dat het museum 2,2 miljoen euro krijgt van de stad. De provincie besloot vorige week de subsidie structureel te verlagen met 3.6 ton. Dinsdag maakte de provincie bekend eenmalig 5 ton te geven aan het museum

De gemeenteraad is ook bezorgd over de relatie met de provincie die de grote afwezige was op de persconferentie afgelopen vrijdag. Volgende week word definitief beslist over het lot van het museum.