Categorieën: Nieuws

Raad kritisch over Museum

De gemeenteraad is kritisch over het het toezicht dat het College van B&W heeft gehouden op het Groninger Museum. De raad begreep niet dat het zo lang geduurd heeft voordat de huurachterstand bekend werd bij de wethouders.

Op dit moment is het Museum technisch gesproken failliet. De raad voelt zich op het verkeerde been gezet, want toen de overschrijding van de kosten van de verbouwing bekend werd stelde het college de raad nog gerust: “het is scherp aan de wind maar het kan”.

De raadscomissie van de gemeenteraad besprak woensdag de rapporten die over het museum zijn opgesteld. Vorige week werd bekend dat het museum 2,2 miljoen euro krijgt van de stad. De provincie besloot vorige week de subsidie structureel te verlagen met 3.6 ton. Dinsdag maakte de provincie bekend eenmalig 5 ton te geven aan het museum

De gemeenteraad is ook bezorgd over de relatie met de provincie die de grote afwezige was op de persconferentie afgelopen vrijdag. Volgende week word definitief beslist over het lot van het museum.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • En ook nu nog mag Schroor op zijn wethoudersstoel blijven zitten...... opnieuwe een trieste vertoning in de gemeenteraad met Schroor voorop. Eerst heeft hij als (eind)verantwoordelijk wethouder alles op zijn/haar beloop gelaten, toen de tekorten en het mismanagement van het museum geopenbaard werden was hij zogenaamd "kwaad" op van Twist en gelijktijdig verschool hij zichzelf achter zijn ambtenaren, vorige week toen bleek dat er mede door zijn falen, de financiële nood wel erg hoog is en de gemeente 2.2 miljoen beschikbaar heeft moeten stellen, nu roept hij hardop dat het min of meer hijzelf is welke het museum van de ondergang heeft gered en nu na het laatste debat blijkt er niemand in de raad te zijn welke hem als eindverantwoordelijke durft aan te wijzen. Ook in Groningen is het makkelijk zaken doen met andermans, in dit geval belastinggelden.

Recente berichten

Gewonde bij mogelijk schietincident in Beijum

Aan de Doornbosheerd in Beijum is, in de nacht van donderdag op vrijdag, één persoon…

3 uur geleden

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

12 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

15 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

16 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

16 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

18 uur geleden