Categorieën: Nieuws

Stad steunt Groninger Museum met dik 2,2 miljoen (update)

De stad gaat het Groninger Museum steunen met extra geld. Dat heeft het stadsbestuur vrijdag bekend gemaakt. De gemeente stelt 1,9 miljoen euro ter beschikking aan het museum. Bovendien komt er een buffer van in totaal 300 duizend euro en een bedrag van 100 duizend euro per jaar voor onderhoud.

Na een te dure verbouwing en te dure tentoonstellingen kwam het museum in de problemen. Directeur Kees van Twist moest vertrekken. Interim directeur George Verberg maakte eind vorig jaar bekend dat het museum niet aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen.

De gemeente wil niet wachten op de provincie, die juist deze week besloot drie ton te korten op subsidie aan het museum. Het college vindt dat ook de provincie moet bijspringen. Provinciale staten willen later een aparte vergadering aan het museum wijden. Deze week nog kreeg het museum drie ton van de BankGiro Loterij. Het museum blijft onder verscherpt toezicht van de gemeente staan.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • En de Vries en Schroor mogen zeker gewoon blijven zitten? Triest dit gemeentebestuur, bij (financiële) wantoestanden waar deze de volledige verantwoordelijkheid voor dragen lopen deze wethouders incl. mevr.Dekker voor hun verantwoordelijkheden weg. Alle drie zouden zij een voorbeeld aan het college van Apeldoorn kunnen gaan nemen, door de eer aan zichzelf te gaan houden en op te stappen.

  • het gemeentebestuur steunt het museum helemaal niet, dat mogen de burgers van groningen wel weer ophoesten.

  • Verberg die tegen een dagvergoeding van 500 euro het puin ruimt dat hijzelf mede veroorzaakt heeft als lid van de Raad van Toezicht krijgt zeker alle lof.... Hij,Schroor en De vries moeten zich schamen voor deze wanvertoning. Er eerst een zootje van maken en nu de reddende engel spelen. Ondertussen wordt het personeel, dat part nog deel heeft aan de malaise de dupe in de vorm van ontslagen.Schande!

  • De Stad zou de risee van de culturele wereld zijn wanneer ze het museum om een paar miljoen failliet zou laten gaan. Het museum is voor de stad veel meer waard dan dat. Uiteraard moet er nu wel een waarborg komen dat het nooit meer zo misloopt bij het museum.

  • ze zijn stapel gek,gooi er maar een bom onder.dat is goedkoper.het is elk jaar weer raak met dat kloten museum.en dat al vanaf het begin.en dan krijgen we straks nog het forum.dat wordt ook een bodemlozeput

  • nu moer er weer geld bij van de de gemeente, de burgers maar weer dokken elk jaar.het heeft geheel geen zin het muzeum is een bodemloze put.kappen er mee.laat er maar het forum er in heeft het gebouw ook nog een nut

  • Zo, het prestigieuze museum is verbouwd, eigenlijk was het te duur, maar toch moest het gebeuren. Hoe we de financiering rondkrijgen zien we later wel. Even Van Twist slachtofferen en we zijn klaar. Echt een links speeltje van het gemeentebestuur dit museum. Het kost op deze wijze alleen geld en is dus niet waardevol voor de stad.

    Eigenlijk zouden we ons moeten afvragen waarom een gebouw van een jaar of vijftien oud al voor zoveel geld gerenoveerd moest worden....

    Eenzelfde scenario gaan we zien bij het forum en bij de tram, let maar op.

  • Als je er goed over nadenkt, dan is het nu toch de wereld op zijn/haar kop? Zowel de Vries als Schroor verschuilen zich wanneer de tekorten bekend worden gemaakt als hoofdverantwoordelijken achter hun ambtenaren en wijzen van Twist als hoofdschuldige aan, daar waar zij beide als wethouder eindverantwoordelijk zijn. Nu wordt er door diezelfde twee geroepen " wij hebben het museum gered". Ik zou zeggen: laten zij zich eerst eens publiekelijk gaan verantwoorden voor de tekorten en stuur deze twee dan zonder wachtgeldregeling direkt erna de laan uit. Zelfs het plaatselijke journaille, bestaande uit RTV Noord en het Dagblad van het Noorden, durven zich hier niet over uit te laten.

Recente berichten

‘Zondag veel zon, komende dagen herfst met buien en toenemende wind’

Het zonovergoten weer van de afgelopen dagen gaat in de nieuwe werkweek plaatsmaken voor herfst…

7 uur geleden

Donar verliest eerste thuisduel van Mons

De eerste thuiswedstrijd van Donar in het nieuwe basketbalseizoen is uitgelopen op een teleurstelling. Een…

9 uur geleden

1H: Zeperd voor PKC’83, Oranje Nassau en Velocitas winnen wel

PKC'83 maakte zaterdagmiddag een valse start in de eerste klasse H. Op het eigen sportpark…

11 uur geleden

Veel belangstelling voor Open Energiedag: “Kijkje nemen bij duurzame energieprojecten”

De vierde editie van de Open Energiedag is zaterdag een succes geworden. In de gemeente…

11 uur geleden

Winkeldief die voor ruim 500 euro had buitgemaakt aangehouden na achtervolging

Beveiligers hebben zaterdag aan het einde van de middag samen met agenten een winkeldief aan…

11 uur geleden

Odensehuis opent de deuren: “Heel waardevol dat mensen anoniem rond kunnen kijken”

Het Odensehuis aan de Molukkenstraat ield zaterdag op Wereld Alzheimer Dag een open dag. Algemeen…

14 uur geleden