Categorieën: Nieuws

UWV Groningen informeerde verkeerd

De Nationale Ombudsman heeft een klacht van een vrouw uit Groningen tegen het UWV Groningen toegewezen. De vrouw heeft inmiddels compensatie gekregen van de uitkeringsinstantie.

De vrouw vroeg in oktober 2010 een WW-uitkering aan bij het UWV Groningen. Omdat ze niet van de uitkering kon leven, vroeg ze telefonisch informatie bij het UWV over een aanvullende uitkering. Daar kreeg ze echter te horen dat ze daar geen recht op had, omdat ze niet onder het sociaal minimum leefde. De vrouw legde zich daar bij neer, totdat drie maanden later haar uitkering stopte en ze een bijstandsuitkering kreeg van de gemeente. Die bleek namelijk hoger uit te vallen dan haar WW-uitkering en de niet uitgekeerde aanvulling samen.

De vrouw besloot daarom uit te zoeken hoe de vork in de steel zat en kwam tot de conclusie dat ze wel degelijk recht had gehad op de aanvullende uitkering. Het UWV gaf echter weer niet thuis omdat uitkeringen niet met terugwerkende kracht kunnen worden toegekend. De vrouw stapte daarop naar de Ombudsman omdat zij meende dat ze verkeerd was voorgelicht door het UWV. Het standpunt van de UWV was dat de vrouw zelf verantwoordelijk was voor het aanvragen van een aanvulling op haar uitkering.

Tijdens het onderzoek van de Ombudsman ontkende het UWV in eerste instantie dat de vrouw had geïnformeerd naar de aanvullende uitkering. Van het gesprek was echter een aantekening gemaakt, en daaruit bleek dat de vrouw wel degelijk naar de uitkering had gevraagd en dat zij niet doorverwezen was naar de instantie die over dit soort zaken moet oordelen. De Ombudsman vindt dat het UWV daarmee tekort is geschoten in zijn taak.

Het UWV heeft inmiddels een regeling met de vrouw getroffen.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • het uwv is een instantie die er alleen maar is om zijn eigen werknemers een ruime riante inkemen te geven ze doen namelijk nooit iets om mensen ergens mee te helpen en denken nooit ergens over na,
    hoe dom kun je zijn als je een vrouw van 57 jaar een baan aanbied als verhuizer?
    als je vervolgens als 30 jarige denkt hé dat is wat voor mij word hem een ééndaagse baantje aangeboden, met dank aan het achterhaalde uwv

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

9 uur geleden