Vrij baan voor verloskundigen op busbaan

nieuws
Foto: flickr.com/photos/russelljsmith/

Verloskundigen mogen binnenkort toch van de busbanen in de stad gebruik maken. Een motie over het vrijgeven van de busbanen haalde woensdagavond een ruime meerderheid in de gemeenteraad.

Het CDA en de SP dienden de motie in nadat in januari verantwoordelijk minister Melanie Schultz van Verkeer te kennen had gegeven dat ze gemeenten een ontheffing wil geven voor het gebruik van busbanen. Het CDA en de SP noemen het belangrijk dat een verloskundige snel ter plaatse moet zijn. “Zeker bij spoedgevallen, waarin het gaat om leven en dood, komt het op snel handelen aan en daarbij kan een goed bereikbaar UMCG het verschil maken”, aldus Anne Kuik van het CDA.

Wethouder Karin Dekker liet tijdens de raadsvergadering duidelijk blijken dat zij het geen goed idee vond. “Bel gewoon 112, dan kunt u met de ambulance”, aldus de wethouder. Dekker refereert daarmee aan het feit dat auto’s van verloskundigen onvoldoende herkenbaar zijn en dit voor verwarring kan zorgen. Ondanks dat advies stemde een ruime meerderheid in met de motie.