De nieuwbouw in de wijk Meerstad zorgt niet voor een grotere leegloop in de krimpgebieden. Dat blijkt uit onderzoek naar de effecten van bouwplannen op de provinciale woningmarkt.
De provincie Groningen had opdracht gegeven voor het onderzoek. De plannen voor Meerstad hebben geen negatieve invloed. Wel is het belangrijk dat krimpgebieden goede voorzieningen blijven houden.
In Groningen en het noorden van Drenthe verhuizen elk jaar ongeveer 50 duizend mensen. Driekwart van hen doen dat niet om de woning, maar vanwege werk, onderwijs, familie en de voorzieningen. Voor Stadjers echter geldt dat ze vaak verhuizen omdat ze meer ruimte willen en een tuin. Ze willen steeds groter en duurder wonen, tot het moment dat ze zorg nodig hebben.
Wie van de twee komende weekenddagen de standen op de thermometer naast elkaar legt, denkt…
PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond in Amsterdam met 5-1 verloren van OS Lusitanos. (meer…)
Beginnende schrijvers in Groningen kunnen zich tot volgende week zondag aanmelden voor het LetterenStipendium 2025.…
De zuidelijke ringweg is komend weekend afgesloten tussen het Julianaplein en de Europaweg voor verkeer…
Hoewel er nog een beroepszaak loopt bij de rechtbank, wil het college hoe dan ook…
De speeltuin aan de Prinsesseweg en de kleinere speelplekken aan de J.W. Frisostraat en de…
Bekijk reacties
Als men nu de aandacht wil afleiden van het daadwerkelijke probleem en van 2 kwaden de minst kwade in een positief daglicht wilt zetten, moet de Gemeente dit soort onderzoeken blijven doen.
Als je het artikel gelezen had, dan had je gezien dat het onderzoek in opdracht van de provincie is uitgevoerd.
Maar wat als er niet gebouwd gaat worden in de gemeente Groningen en de huidige inwoners en/of toekomstige kandidaten in de gemeente Groningen zelf geen geschikt huis kunnen vinden, doordat er hier minder of niet wordt gebouwd, dan neem ik aan dat deze naar de buurgemeenten verhuizen. Hierdoor blijven voorzieningen in buurgmemeenten wel behouden. Wellicht iets om over na te denken?