Flames komt met de schrik vrij

GasTerra Flames heeft zaterdagavond in Rotterdam gewonnen van hekkensluiter Rotterdam Basketbal. Na een spannende slotfase werd het 59-56.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Groninger basketballers, ondanks dat David Bell al snel geblesseerd uitviel. Flames begon met een 0-14 run, en aan het eind van het eerste kwart was het 6-16. Ook in het tweede kwart was Flames de bovenliggende partij, mede door een veelvuldig scorende Jason Dourisseau. Bij rust was het 18-34.

Na rust ging het stukken minder met de ploeg, en na drie kwarten was de stand 42-50. Flames maakte het zelfs onnodig spannend door Rotterdam tot 56-56 te laten komen, een minuut voor tijd. Bryan Defares sleepte de overwinning uiteindelijk uit het vuur met een vrije worp en daaropvolgend een veldscore.

Topscorers bij Flames waren Alex Wesby en Jason Dourisseau met beiden 14 punten.

Flames blijft koploper in de Dutch Basketball League met 34 punten uit 22 wedstrijden.