Categorieën: Sport

FC Groningen verliest Derby tegen Heerenveen

FC Groningen heeft zaterdagavond de Derby tegen Heerenveen met 3-1 verloren. FC Groningen was onvoldoende bij machte om het Heerenveen lastig te maken. Dusan Tadic bracht FC Groningen voor rust nog wel op gelijke hoogte, maar Heerenveen ging dankzij Dost rusten met een 2-1 voorsprong. Na rust beslist Elm de wedstrijd definitief.

Eerste helft

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor FC Groningen. Dusan Tadic liep zichzelf vast terwijl Texeira vrij voor de goal liep. Na een klein kwartier was er de eerste kans voor Bas Dost. De spits van Heerenveen kopte in de handen van Luciano na een corner.

FC Groningen kreeg het daarna moeilijker met Heerenveen. Na vierentwintig minuten kwam Heerenveen op voorsprong. Bas Dost schoot de bal van dichtbij hard, via Luciano, in de goal 0-1. Even later kreeg Narsingh een enorme kans op de volgende goal. Oog in oog met Luciano besloot hij de bal te stiften. Dat ging niet precies genoeg en de bal ging over het doel. Daarna bleef Heerenveen gevaarlijk. Na een half uur spelen was Elm net niet scherp genoeg voor de goal en zag zijn schot over gaan.

Daarna was Texeira dicht bij de gelijkmaker. In eerste instantie werd zijn schot geblokt door een verdediger. Daarna mocht hij het opnieuw proberen, maar schoot hij net naast. Een minuutje later was de gelijkmaker dan wel een feit. Na een mooie combinatie op de rechterkant leverde Tom Hiariej een prima voorzet af op Tadic. Hij wist hier wel raad mee en kopte de bal hard achter Vandenbussche 1-1.

Vijf minuten voor rust kwam Heerenveen wederom op voorsprong. Na een goede actie van Narsingh kon Bas Dost makkelijk inkoppen 1-2. Daarna was Assaidi dichtbij de volgende treffer. De Friezen braken razendsnel uit, en Assaidi kon vanaf de linkerkant af op Luciano. Zijn schot ging net naast.

Tweede helft

FC Groningen kwam na rust goed uit de startblokken. Eerst schoot Bacuna over en daarna was het Andersson die de bal hard voor gaf. Er stond echter niemand van FC Groningen voor de goal om de bal in te tikken. Tien minuten na rust was Petter Andersson dicht bij de gelijkmaker. Hij schoot de bal keihard in na een goede voorzet van Burnet. Zijn schot vloog net over de goal van Heerenveen.

De kansen waren daarna op een paar vingers te tellen. Groningen probeerde aan te vallen, maar tot grote kansen resulteerde dat niet. De ingevallen Suk was een kwartier voor tijd nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn kopbal, na een vrije trap van Bacuna, ging over. Tien minuten voor tijd kreeg FC Groningen dan wel een honderd procent kans. Na geklutst achterin bij Heerenveen belandde de bal voor de voeten van Texeira. De spits zag zijn schot, voor bijna open doel, gekraakt worden door een verdediger van Heerenveen.

Vijf minuten voor tijd besliste Heerenveen, na een counter, de wedstrijd definitief. Na goed voorbereidend werk van La Parra kreeg Elm de gelegenheid om Luciano te passeren 1-3.

FC Groningen blijft door de nederlaag op de negende plaats in de eredivisie met 35 punten.

Pieter Huistra was na afloop teleurgesteld, maar trots op zijn spelers.

Luister hier naar de reactie van Luis Pedro.

Dusan Tadic baalde dat FC Groningen weer niet in de vaste samenstelling kon spelen.

 

Opstellingen

FC Groningen: Luciano; Hiariej, Luis Pedro, Kappelhof, Burnet; Andersson, Keurntjes (71′ Enevoldsen); Jones (70′ Suk), Bacuna, Tadic; Texeira.
sc Heerenveen: Vandenbussche; Schmidt, Gouweleeuw, Zomer, Breuer; Djuricic (85′ Roorda), Kums, Elm; Narsingh (82′ La Parra), Dost, Assaidi.

Statistieken
Scheidsrechter: Jan Wegereef
Toeschouwers: 22.500
Doelpunten: 24′ Dost 0-1, 36′ Tadic 1-1, 40′ Dost 1-2, 85′ Elm 1-3
Gele kaarten: Bacuna (FC Groningen), Elm (Heerenveen)

Stefan Bleeker

Bekijk reacties

  • 8 van de 11 wedstrijden na de winterstop verloren. Normaal vliegt in 'de voetballerij' de trainer er dan uit.

    Misschien was het vertrek van vooral Granqvist (en in mindere mate Sankoh) toch teveel van het goede.

  • Papa, je zei mij altijd dat als henkie in de sloot springt... wat is normaal papa

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

5 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

8 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

9 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

9 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

11 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

12 uur geleden