Nic. kan niet stunten tegen Dalto

Nic./Alfa-college heeft zaterdagavond in eigen huis niet kunnen stunten tegen Dalto. In een razend spannende slotfase gingen de gasten uit Driebergen er met de punten vandoor: 23-24.

De thuisploeg begon sterk en stond na 10 minuten met 5-1 voor. Langzamerhand kwam Dalto echter dichterbij, mede door de nauwelijks af te stoppen topschutter Ilona van den Berg. Zij kwam in totaal tot 8 treffers. Bij rust was de stand gelijk: 13-13.

Na rust werd er lange tijd om en om gescoord, totdat Niels Tamminga de schlemiel van de avond werd door in de slotfase tweemaal een strafworp te missen, terwijl de strafworpen normaliter door Friso Boode genomen worden. Matchwinner voor Dalto werd Barbara Brouwer.

Topscorers bij Nic. waren Ricky Wu met 9 doelpunten en Rianne Echten en Friso Boode met beiden 4 doelpunten.

Nic. blijft op de achtste plaats staan in de Korfbal League en heeft nu 10 punten uit 14 wedstrijden.