Categorieën: Nieuws

Fietsparkeerplaatsen: te weinig en slecht vindbaar

Er moeten meer tijdelijke fietsrekken komen in de binnenstad en de al bestaande fietsparkeerplaatsen moeten beter vindbaar worden door bijvoorbeeld bewegwijzering. Dat zegt de ChristenUnie.

De partij heeft stagiair Thomas Roerdink een onderzoek laten doen hoe de overlast van verkeerd geparkeerde fietsen in het centrum kan worden opgelost. De ChristenUnie zal mogelijk binnenkort met een voorstel in de gemeenteraad komen. Roerdink ziet drie verbeterpunten voor de stad.

In de eerste plaats zou de gemeente de bestaande stallingen, die vaak gratis zijn, beter vindbaar moeten maken door een duidelijk beeldmerk en wegwijzers. Daarnaast zouden er zogenaamde spitsrekken moeten komen op plaatsen waar in het weekend veel fietsen worden neergezet en moeten de parkeerplaatsen met verf gemarkeerd worden, zodat mensen weten waar ze hun fiets kwijt kunnen. Tenslotte vindt Roerdink dat alle maatregelen alleen zin hebben als ook consequent wordt opgetreden tegen fout geparkeerde fietsen.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Mag ik hierop aanvullen dat niet alleen meer fietsenrekken maar ook het soort fietsenrekken belangrijk is. In veel fietsenrekken kun je om en om een fiets neerzetten. Er blijft er dus steeds 1 leeg. Oorzaak; de sturen haken in elkaar als je je fiets er toch in probeert te zetten, je krijgt het daardoor haast niet voor elkaar om je fiets op de lege plek te zetten. Vooral de fietsen met manden voorop zijn erg breed. En in Groningen is het verstandig om je fiets met een ketting aan het rek vast te maken, dat kan ook n bij elk rek.

  • Als we nu het mogelijke tramtraject door de Stad nu als fietsparkeerplek aanduiden kunnen we alvast zien wat voor overlast dat zo meteen brengt als die plekken opengebroken worden voor de aanleg van de rails.

  • Mààr, en dat moet gezegd worden: het type fietsenrekken is over het algemeen fantastisch. Je voorwiel staat stevig en krijgt geen kans om te 'zwikken' waardoor je een slag in je wiel krijgt. Bij deze fietsenrekken durf ik tenminste mijn fiets in het rek te zetten. Zou in heel Nederland gebruikt moeten worden...

    • Er zijn inderdaad een aantal rekken die goed werken. Maar volgens mij hangt dat er wel van af over welke fietsenrekken je het hebt. In de Pelsterstraat en Carolieweg (naast de Hema) en de tijdelijke rekken die aan de Guldenstraat neergezet worden haken de sturen in elkaar als je probeert je fiets naast een andere fiets in het rek te zetten. En je hebt ook niet bij elk rek de mogelijkheid om je fiets aan het rek vast te zetten.

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

28 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

1 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

4 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

5 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden