Politie waarschuwt voor wisseltruc

Een nog onbekende man en vrouw hebben woensdagmiddag met een wisseltruc een medewerker van een bedrijf aan de Westerhaven in de luren gelegd. Ze maakten enkele tientallen euro’s buit.

Het stel klopte na sluitingstijd aan en vroeg in gebrekkig Engels of zij een bankbiljet konden ruilen. Een medewerker liet de man en vrouw binnen. Terwijl de man een andere medewerker aan de praat hield, lukte het de vrouw om een graai in de kassa te doen. De medewerkers kwamen daar pas achter, nadat het stel vertrokken was.

De vrouw is 45 à 50 jaar oud, heeft een donkere huidskleur en steil zwart haar met blonde lokken in een staart. Verder heeft ze haar wenkbrauwen afgeschoren en getekende dunne lijntjes daarvoor in de plaats. Zij droeg een zwarte lange jas met bontkraag. De man had eveneens een donkere huidskleur en is ongeveer 45 tot 50 jaar oud. Hij heeft een slank postuur en ringbaardje, is gekleed in een half lange donkere jas en een nette donkere broek.

Nadat de politie een Burgernet-actie had gestart, meldde zich een medewerker van een drogisterij aan de Westerhaven die het duo herkende als klanten van zijn winkel. Mogelijk heeft het tweetal ook in andere winkels geprobeerd het bankbiljet om te wisselen.