Basketbalsters Groene Uilen kampioen

De basketbalsters van de Groene Uilen zijn zaterdagavond kampioen geworden in de promotiedivisie. Het is echter nog onzeker of de studentes volgend seizoen door de promotie wel gaan uitkomen op het hoogste niveau.

In Almere werd zaterdagavond de finale tegen Grasshoppers 2 uit Katwijk gespeeld. Het publiek werd getrakteerd op een spannende wedstrijd. In de eerste helft ging de strijd gelijk op. Bij rust stond het 28 – 23 in het voordeel van de Grasshoppers. Na het derde kwart, waarbij de Groningers nog steeds tegen een achterstand aankeken, werd het verschil gemaakt en begon het te lopen. Het team van Wietse de Waard liep in het vierde kwart verder uit waardoor de eindstand op 71 – 53 bepaald werd.

Door het kampioenschap promoveert het team naar het hoogst haalbare vrouwenniveau. Maar het is nog onduidelijk of er gebruik wordt gemaakt van de promotie mogelijkheid. Volgens de trainer komt er veel bij kijken om op het hoogste niveau te spelen. De komende weken zal er overleg plaatsvinden en zal de knoop doorgehakt worden.