Flames wint eerste duel in halve finale

GasTerra Flames is de halve finale in de play-offs om de landstitel begonnen met een 67-54 thuisoverwinning op EiffelTowers uit Den Bosch.

De tactiek van coach Hakim Salem was om de gevreesde schutters Rogier Jansen en Kees Akerboom strak aan banden te leggen. Dat werkte: samen kwamen ze tot maar 10 driepuntspogingen, waarvan er slechts 2 raak waren. Flames deed het uitstekend in de eerste helft in een met slechts 2340 toeschouwers matig gevuld Martiniplaza. Na het eerste kwart was het 21-13, en bij rust liefst 42-26, mede door een hoog driepuntspercentage van 56 (5 raak uit 9 pogingen).

Kort na rust kwam de thuisploeg nog op 44-26, maar daarna stokte de aanval door de zone-verdediging van de Bosschenaren. Van 47-31 werd het 47-44, waarna een driepunter van Ties Theeuwkens en een tweepunter van Jessey Voorn de Groninger basketballers wat lucht gaven. Het derde kwart eindigde bij 52-44. In het laatste kwart herpakte Flames zich. Na drie minuten was het al 60-44, en de wedstrijd werd in de laatste zeven minuten niet meer spannend.

Topscorers bij Flames waren Avis Wyatt en Jessey Voorn met beiden 11 punten.

De stand in deze ‘best-of-five’ is nu 1-0 voor Flames. De volgende wedstrijd is komende zondag om 20.45 uur in Den Bosch.