Categorieën: Sport

FC Groningen komt niet verder dan gelijkspel tegen NAC

FC Groningen heeft woensdagavond in de Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen was FC Groningen de hele wedstrijd de betere ploeg, maar scoorde Tadic pas vijf minuten voor tijd de gelijkmaker.

Eerste helft

FC Groningen begon aanvallend aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten kwam een Groningen speler net een voetje tekort om een voorzet van Tadic te kunnen benutten. Snel daarna kreeg FC Groningen wederom twee goede kansen. Eerst werd een hoekschop van de lijn gehaald en even later was het Andersson die een goede schietkans had. Toch was het NAC wat na een kwartier op voorsprong kwam. Luijckx kon een bal van vijf meter voor de goal helemaal vrij inschieten 0-1.

Na twintig minuten kreeg Lorenzo Burnet een goede kans nadat hij simpel de bal had ontfutseld van Boukhari. Ten Rouwelaar kon met een ultieme redding de bal keren. Groningen bleef daarna de betere ploeg en Bacuna was nog dichtbij een goal. Van dichtbij schoot hij echter hoog over.

Tien minuten voor rust kwam FC Groningen goed weg. Nijhuis liet Lurling in buitenspel positie door voetballen waardoor hij de voorzet op Schalk kon geven. Hij schoot de bal, via Luciano, tegen de paal. Vijf minuten voor rust leek de FC dan wel op gelijke hoogte te komen. Texeira had echter een overtreding gemaakt, waardoor zijn goal werd afgekeurd.

Vlak voor tijd kreeg NAC nog een goede kans na een goed een twee tussen Boukhari en Schalk. Het stiftje van Boukhari ging net over de goal van Luciano.

Tweede helft

Al na vijftien seconden spelen in de tweede helft kreeg FC Groningen een honderd procent kans. Dusan Tadic stond helemaal vrij voor Ten Rouwelaar en had alle tijd om te scoren. Typerend voor de wedstrijd schoot hij op de lat.

FC Groningen bleef het daarna proberen maar goed spel bleef uit. Een kwartier na rust mocht Nicklas Pedersen aanleggen vanaf de zestien meter. Zijn schot was hard, maar ging net naast. Even later kreeg Tadic een goede kopkans, maar er zat te weinig kracht achter en ging naast.

Daarna bleef FC Groningen druk zetten op de verdediging van NAC, maar tot een goal leidde dat niet. Een kwartier voor tijd kreeg de ingevallen Suk een grote kans, maar hij kon geen kracht achter zijn schot krijgen, vlak voor de goal.

Vlak voor tijd scoorde FC Groningen dan tot die dik verdiende gelijkmaker. Tadic schoot een vrije trap in een keer, via de paal, achter Ten Rouwelaar 1-1.

Verder dan de gelijkmaker kwam Groningen niet. Door het gelijkspel blijft FC Groningen op de dertiende plaats in de eredivisie. Zondag is de laatste wedstrijd van het seizoen. In Alkmaar is AZ dan de tegenstander.

Opstellingen

FC Groningen: Luciano; Bacuna, Kappelhof, Sparv, Burnet; Kieftenbeld, Hiariej (77’Jones); Andersson, Pedersen (63′ Suk), Tadic; Texeira.
NAC: Ten Rouwelaar, Koenders, Botteghin, Luijckx, Schilder, Lurling, Boukhari (54′ Bayram), Schalk (85′ Bonevacia), Buijs, Sarpong (76′ Gudelj), El-Akchaoui.

Statistieken

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers:20.000
Gele kaarten: Kappelhof, Sparv, Kieftenbeld (FC Groningen)  Boukhari (NAC)
Scoreverloop: 14′ Luijckx 0-1, 87′ Tadic 1-1

Verslaggever Stefan Bleeker in gesprek met FC Groningen trainer Pieter Huistra

Brian van Loo nam na zes jaar afscheid van FC Groningen.

Stefan Bleeker

Bekijk reacties

  • fc groningen het zijn gewoon een stelletje prutsers die voor eigen publiek nog niet eens willen voetballen, en die trainer is ook een watje!!!

    • Als ik jou zo hoor simon heb jij duidelijk niet de wedstrijd van gisteren gezien, kansen in overvloed alleen geen afmaker, ik heb de fc een van hun betere wedstrijden zien voetballen gisteren. Dat Pieter Huistra nu pas inziet dat 4-4-2 spelen effectiever is dan zijn vertrouwde 4-2-3-1 opstelling is inderdaad jammer. Als je geen idee hebt waar je over praat zeg dan niks simon.

  • sebastiaan, en waarom zou ik mijn mening na 1 betere wedstrijd sinds de winterstop moeten veranderen dan? ik blijf bij mijn conclusie dat dit elftal veel te weinig heeft laten zien dit seizoen dus kom me niet aan dat ik geen idee heb waar ik over spreek

Recente berichten

Oranje EK tompoucen en wedstrijd volgen in binnenstad

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond op het EK in de kwartfinale tegen Turkije. Voor verschillende…

2 uur geleden

Groningen viert zaterdag Keti Koti: “Festival op drie locaties”

In Groningen vindt zaterdag de derde editie van het Keti Koti festival plaats. Met verschillende…

3 uur geleden

Knipoog van de zon tussen wolkenvelden en buitjes, halverwege volgende week ‘warme luchtbel’

Het kwakkelweer van de afgelopen dagen houdt ook komend weekend aan. Wolkenvelden en de zon…

13 uur geleden

Fietser naar ziekenhuis na forse aanrijding op Verlengde Oosterstraat

Op de Verlengde Oosterstraat heeft aan het begin van vrijdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen…

15 uur geleden

Badkat en Guppy krijgen nieuw ontwerp voor zomer in Pioenvijver van kinderen uit Oosterparkwijk

Badkat en Guppy kregen deze vrijdag een nieuw jasje in Oosterparkwijk. Kinderen uit de wijk…

15 uur geleden

Einde De Tapperij dreigt na besluit gemeente Groningen

Café De Tapperij zit in de problemen. De horecazaak aan de Grote Markt heeft van…

17 uur geleden