Rehwinkel komt op voor loonsverhoging ambtenaren

Burgemeester Rehwinkel vindt dat de gemeenten zich moeten houden aan de in de cao afgesproken loonsverhoging voor ambtenaren voor 2012 en 2013. Hij zegt dat als lid van het dagelijks bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

De laatste tijd is er discussie of de afgesproken loonsverhoging moet worden teruggedraaid omdat het kabinet voor de komende jaren een nullijn wil hanteren voor onder andere ambtenaren. Minister Spies heeft gezegd dat als gemeenten de loonsverhoging doorzetten zij dit uit eigen zak moeten betalen. De onderhandelaar bij het cao-akkoord namens de VNG, Eric van der Burg, stelde daarom voor dat ambtenaren als compromis vrijwillig 1 procent van de afgesproken loonsverhoging inleveren.

Burgemeester Rehwinkel vindt dat de VNG zich moet houden aan de afspraken: “We hebben als VNG met de bonden afspraken gemaakt over een loonsverhoging voor 2012 van twee maal 1 procent. Volgend jaar kan het anders zijn, maar voorlopig ga ik er vanuit dat we onze afspraken nakomen. We moeten wel betrouwbaar zijn. Afspraak is afspraak”, aldus Rehwinkel op de site binnenlandsbestuur.nl.