Seizoen voorbij voor Flames

Het seizoen is voorbij voor GasTerra Flames. De Groninger basketballers verloren zondagmiddag de beslissingswedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel van EiffelTowers uit Den Bosch. In een weer eens kolkend Martiniplaza werd het 73-74.

En het begon nog zo goed. Flames was in het eerste kwart sterker dan de Bosschenaren, en kwam zelfs op 22-8. Een driepunter van Frank Turner zorgde voor een 22-11 kwartstand. In het tweede kwart lukte bij Flames lange tijd niets, en de ploeg wist 5 minuten lang niet te scoren, terwijl EiffelTowers de geest kreeg. Een 0-13 run betekende een 22-23 tussenstand, en alleen Avis Wyatt en Jason Dourisseau wisten met driepunters te scoren. De ruststand was 31-32.

In het derde kwart kwam de thuisploeg twee keer met 9 punten achter te staan, maar de ploeg vocht zich terug, en aan het eind van het kwart was het 52-52. In een zinderend laatste kwart scoorde Flames vooral via driepunters, maar in de slotfase lukte dat niet meer. Met nog 8 seconden op de klok, bij de stand 73-74, kreeg Flames balbazit op eigen helft, maar de ploeg wist niet meer te scoren.

Topscorer bij Flames was Jason Dourisseau met 26 punten.

De finaleserie gaat nu tussen EiffelTowers en ZZ Leiden.