“Stoppen met Groninger Forum redt Groningse cultuur”

nieuws

Door te stoppen met het financieren van het Groninger Forum, kan de cultuur in de stad gered worden. Dat schrijven Jacob Bolhuis en Robert Prummel van de Stadspartij vrijdag.

Door de bezuinigingen worden culturele instellingen en festivals steeds meer afhankelijk van gemeenten, bedrijven en fondsen. Omdat ook gemeenten moeten bezuinigen en bedrijven niet meer in de rij staan voor sponsoring en fondsen moet er volgens de Stadspartij gekeken worden naar andere mogelijkheden. Zo moeten de gemeente en de provincie Groningen hun cultuurbudget verhogen om kunstenaars, toneelspelers, dansers en musici door deze economische moeilijke tijden te helpen.

Dat kan volgens de partij door niet meer ieder jaar 2,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het Groninger Forum. “De resultaten van het Forum zijn zeer bedroevend. De instellingen die in het Forum zouden moeten samenwerken kunnen het niet met elkaar vinden. In de huidige crisis moet geld besteed worden aan kunst en cultuur, aan kunstenaars, en niet aan een prestigieus gebouw”, aldus de raadsleden.