Touwtrekken voor kinderen in armoede

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De jongerenafdeling van de SP in de stad, ROOD, is geschrokken van het aantal kinderen dat in Nederland in armoede leeft. Om daar bij stil te staan voert de politieke partij vrijdagochtend actie Tussen beide markten.

Volgens de kinderrechtenmonitor leven er 327.000 kinderen in Nederland in armoede. Volgend jaar komen daar 40.000 kinderen bij. “Anderhalf jaar afbraakbeleid van Rutte (Mark Rutte, red.) stuurde meer kinderen de armoede in”, zegt ROOD-woordvoerder Eduard van Scheltinga. “Wij willen dat je ook wat van je leven kunt maken zonder rijke ouders. Elk kind moet een kans hebben.”

Om daar aandacht voor te vragen kunnen voorbijgangers kinderen boven de armoedegrens trekken met een potje touwtje trekken. “Ondanks de armoedecijfers gaan GroenLinks, D66 en de ChristenUnie met het Kunduz-akkoord op dezelfde voet verder. Uit berekeningen blijkt dat armen verder de armoede ingestort worden.” Volgens Van Scheltinga is dit niet de juiste oplossing. “Door de marktwerking in de zorg terug te draaien en de sterkste schouders meer te laten dragen worden de armsten ontzien, waardoor we een gezond en sociaal Nederland bereiken.”

Verslaggever Sebastiaan Scheffer sprak met ROOD-woordvoerder Eduard van Scheltinga: