Be Quick nog in race voor topklasse

Be Quick 1887 speelt komend weekend een beslissingswedstrijd tegen Chabab om een plaats in de topklasse. Zondag werd in de halve finale Blauw Geel ’38 in Veghel na strafschoppen verslagen.

Be Quick verdedigde in Veghel een kleine voorsprong van 1-0. De eerste helft werd er dan ook van beide kanten voorzichtig gespeeld. Namens Blauw Geel was Mustafa Guler dicht bij een treffer terwijl Be Quick middenvelder Aron Strengholt zijn schot ternauwernood gekeerd zag worden. In de tweede helft moest Blauw Geel dan wel komen. Be Quick werd volledig in de verdedigende stellingen gedrukt en kwam niet meer aan aanvallen toe. Be Quick-doelman Gijs Koopman leek de grote held te worden met mooie reddingen, maar in blessuretijd dwong de thuisploeg toch een verlenging af door een doelpunt van Guus Peters.

In de verlenging waren de kansen opnieuw spaarzaam en ook sloeg de vermoeidheid bij beide ploegen toe waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Nadat in de strafschopserie de eerste zeven strafschoppen binnen waren gegaan miste van Lokven namens Blauw Geel. Bolt kreeg hierdoor de kans de strijd te beslissen en hij faalde niet.

Be Quick speelt nu nog één wedstrijd op neutraal terrein tegen FC Chabab uit Amsterdam, dat verrassend te sterk was voor UNA. Thuis hadden de Amsterdammers nog met 2-1 verloren. Nu werd in Veldhoven met 3-0 gewonnen. Het is nog niet bekend wanneer en waar de wedstrijd gespeeld wordt.