Van de totale hoeveelheid oppervlakte bedrijfsruimte, 300 ha, die de gemeente Groningen ongebruikt in bezit heeft, gaat 100 ha van bestemming veranderen. De vraag naar bedrijfsterreinen door het bedrijfsleven is vanwege de economische crisis al een tijd minimaal.
Een derde van de Groningse bedrijfsterreinen zou een andere bestemming kunnen krijgen; bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor duurzame energie, agrarische of natuurfuncties of eventueel woningbouw. Wethouder Ton Schroor lichtte deze voornemens dinsdag toe in de Raadscommissie Werk en Inkomen.
Er is in de stad inmiddels een fors overaanbod ontstaan van woningbouw-, kantoren-, en bedrijvenlocaties. De gemeente zit er mee in de maag. Ook in de regio is sprake van overcapaciteit. Negentig ha aan bedrijfsterreinen wordt defenitief geschrapt in de stad.
Met de Suikerunie zijn goede afspraken gemaakt over de status van de vrijgekomen gronden. Plannen voor het SuikerUnieterrein bestaan alleen nog uit voornemens. Woningbouw blijft er, op den duur, een serieuze optie.
Qbuzz introduceert volgende week maandag buslijn 110, een directe verbinding in de spits tussen Assen…
Een klein appartement of studio kopen in Groningen is relatief prijzig in vergelijking met andere…
Boa’s, burgemeester Koen Schuiling en de (toenmalige) minister waren er niet blij mee, maar een…
Het International Welcome Center North (IWCN) in Groningen viert deze maand zijn 10-jarig bestaan. Ale…
Komende zaterdag is het de Dag van de Binnenvaart en ook Scheepswerf Pattje in Waterhuizen…
De raadsfracties van Student & Stad en D66 maken zich zorgen over de situatie van…