Kermisattractie bij brand Peizerweg verwoest (update)

Bij een forse brand in een kermisvrachtwagen aan de Peizerweg is donderdagmiddag een kinderattractie verloren gegaan. De schade loopt vermoedelijk in de tonnen. De eigenaar werd ter plaatse wegens het inhaleren van rook behandeld.

De brand brak rond 14.00 uur uit. In eerste instantie kwam de Groninger brandweer ter plaatse met één bluswagen. Omdat de vrachtwagen bij aankomst van de brandweer al in lichterlaaie stond, deze dichtbij een loods en een woonhuis geparkeerd stond en er weinig bluswater in de nabije omgeving voorhanden was, werd er opgeschaald. Hierop kwam er ook een hoogwerker en een schuimblusvoertuig ter plaatse. De brandweer was er net op tijd bij om te voorkomen dat de brand oversloeg. Een deel van het dak van de loods was al gaan branden.

De kermiswagen en de attractie – een circuit met buggy’s voor kinderen – moet als verloren worden beschouwd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan. De Peizerweg was door de brand gedeeltelijk afgesloten.

Luister hier naar een reportage van verslaggever Sebastiaan Scheffer: