Categorieën: Wijken

Noorderplantsoen op zoek naar ‘vreemde’ kentekens

De projectgroep parkeren van de Noorderplantsoenbuurt gaat zelf onderzoek doen naar de parkeerdruk in de buurt. Buurtbewoners worden opgeroepen om mee te helpen om op drie momenten alle kentekens van auto’s te noteren.

De buurt is al een tijdje in overleg met de gemeente over het al dan niet invoeren van betaald parkeren in de buurt. De indruk is dat er de laatste tijd meer auto’s op straat bijkomen, hetgeen bevestigd wordt door onderzoek van de gemeente.

De buurt wil echter graag weten waar de auto’s vandaan komen: zijn ze van buurtbewoners en hun bezoek of gaat het om ‘vreemde’ auto’s die alleen maar in de buurt geparkeerd worden omdat ze daar niets hoeven te betalen. De projectgroep gaat daarom volgende week dinsdagavond en donderdag en zaterdag overdag auto’s tellen en nummerborden noteren.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Zullen van velen zijn die daar gratis parkeren. Hier in de Oosterparkwijk zie je dat ook. Veel die de auto parkeren bij Oliemuldersweg en daar vandaan met de fiets op lopend verder de stad in gaan en zo niet hoeven te betalen.

  • Na de telling is alleen bekend hoeveel % van de auto's niet van buurtbewoners is. Of de rest bezoekers van buurtbewoners of 'profiteurs' betreft weet je dan nog niet.

    Wel bizar dat mensen daar gratis gaan parkeren om te winkelen in de stad. Er zijn zat parkeergarages (Ciboga/Damsterdiep) die half leeg staan op zaterdag. Kost een paar euro maar zoveel makkelijker.

  • Openbare weg kun je niet claimen,buurtbewoners praten ook vaak in de term 'hun plekje'.Welnu,onderhoud en reparaties van de weg komt uit de portemonnee van alle belastingbetalers.
    In de Noorderplantsoenbuurt zijn ze gek op werkgroepen en projectjes,net zoals ze op gemeentelijk grond het hek wilden afsluiten bij hun zelf geclaimde tuintjes.

  • Elke zaterdag komt m'n zoon uit Assen, met auto,om samen boodschappen te doen afvslwegbrengen, overige winkels bezoeken, in huishouding e.d.
    Noodgedwongen rijden enkele rondjes alvorens hij de auto kwijt kan. Dit is niet de schuld van de buurtbewoners, maar ook niet van mensen die hier in de buurt parkeren, maar van het anti autobeleid.

  • Ik zou zo ontzettend blij zijn als het parkeren alleen nog maar met een vergunning zal gaan. Parkeren is echt een kriem, vooral na zessen en heb zelf ook het idee dat mensen uit belendende wijken en de binnenstad bij ons parkeren....

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

42 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden