De ouders van Montessorischool De Dijk in Beijum overhandigen aanstaande maandag handtekeningen aan wethouder Elly Pastoor van Onderwijs. Uit plannen van onderwijsorganisatie O2G2 blijkt dat De Dijk over een jaar moet zijn gefuseerd met de nabijgelegen school De Doefmat.
De ouders van De Dijk voelen zich door de plannen overvallen. Zij vrezen dat het Montessori-onderwijs door de fusie niet behouden kan blijven. Er is dan nog maar éen Montessorischool in de stad, in Groningen-Zuid.
Bovendien is het schoolgebouw nog maar drie jaar oud en telt De Dijk meer leerlingen dan het minimum van 164 dat in Groningen geldt om te blijven bestaan . De ouders vragen de wethouder, op zoek te gaan naar mogelijkheden om het Montessori-onderwijs voor Beijum te behouden.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
Bekijk reacties
Zie dit ingezonden bericht van de Eerste Montessorischool De Dijk van 27 juni 2012 op Beijumnieuws:
http://beijumnieuws.blogspot.nl/2012/06/montessori-onderwijs-moet-blijven.html
Het openbaar onderwijs is in de stad Groningen verzelfstandigd. Met als gevolg dat een ingehuurd organisatieadviesbureau de regie overneemt. Met als wedergevolg dat onderwijskundige zaken en identiteitsaspecten het onderspit delven. Waarop is de minimumnorm van 300 leerlingen gebaseerd? Zijn puur bedrijfskundige cijfers en getallen maatgevend?
Waaruit blijkt dat De Doefmat en De Dijk slecht functioneren? Uit welke documenten van de Onderwijsinspectie?
Wat kan de wethouder van Onderwijs in rede nog doen? Zie hier het in het oog springend nadeel van de verzelfstandiging van O2G2.