Streetracer haalt nat pak aan Gideonweg

112
Foto: Marcel Klip & Sander Graafhuis - 112groningen.nl

Door nog onbekende oorzaak is zaterdagavond een personenauto te water geraakt aan de Gideonweg. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Het ongeluk vond rond 21.30 uur plaats. Omstanders zagen dat de bestuurder, een twintigjarige man uit de stad, de macht over het stuur verloor nadat hij veel te snel over de Gideonweg reed. Hij belandde uiteindelijk in het water. Twee mannen die in een bootje aan het visser waren werden op een haar na gemist. Direct werd het alarmnummer gebeld waarop ambulance, politie en ook de duikers van de Groninger brandweer ter plaatse kwamen. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek het allemaal mee te vallen. De bestuurder had zich al uit zijn benaderde positie weten te bevrijden.

Hij is voor de zekerheid nog wel gecontroleerd door medewerkers van een ambulance maar behalve een nat pak bleek hij niets te mankeren. De man is uiteindelijk wel aangehouden door agenten en meegenomen naar het politiebureau. Zijn rijbewijs en kentekenbewijs zijn ingevorderd. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.