Categorieën: 112

Bewoner H.L. Wicherstraat geeft wietplantage toe

De 40-jarige bewoner van een woning in de H.L. Wicherstraat, waar dinsdag een brand uitgebroken is, heeft toegegeven dat hij een illegale hennepplantage op zolder had.

Het is overigens nog niet zeker dat de kwekerij met 200 planten de oorzaak van de brand is geweest. De politie doet nog technisch onderzoek in het pand. Bij de brand raakten meerdere woningen beschadigd.

Burgemeester Rehwinkel riep woensdag Stadjers op om illegale plantages bij de buren te melden. Door de grote hitte die geproduceerd wordt en door de vaak onveilige manier waarop stroom illegaal wordt afgetapt, zijn de plantages zeer brandgevaarlijk.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Ik ben niet tegen wiet wel tegen wietplantages in woonbuurten.Maar Rehwinkel (aangepast door de redactie) zet aan tot NSB praktijken,de politie heeft meer dan voldoende tools voor opsporing.
    Minder koffie drinken,minder massaal naar ongelukken en branden gaan,minder in de bosjes staan bij stoplichten is het devies.

  • En zorgt Rehwinkel vervolgens ook voor een schuiladres en herhuisvesting als de buren en hun vriendjes er niet zo blij mee zijn als ik ze aangeef....
    Je hebt tegenwoordig onbemande verkenningsvliegtuigjes met warmtebeeld camera's. Laat die over de huizen vliegen en je hebt zo in kaart in welke huizen de temperatuur hoger is dan in de omliggende huizen. Leg daarnaast het energieverbruik of laat de netbeheerder de meter controleren of er niet mee gerommeld is en je hebt zo in kaart welke huizen verdacht zijn.

    • Marie,de politie heeft al lang een lijst met verdachte adressen.
      Ze doen er alleen niks aan om dat het geen prioriteit heeft,een paar keer per jaar een actie is het enigste wat ze doen.
      Mensen tot NSB gedrag aanzetten is sowieso fout.

      • Dus de politie is volgens jou even erg als de Duitse bezettingsmacht in WO2. Frisse jongen!

  • Ik weet ook niet waar de wijsheid vandaan komt dat er zoveel branden met wietplantages zijn in Groningen. Is mij eigenlijk nog nooit opgevallen. Dan moeten we eerder de frituurpannen en wasdrogers maar wegdoen.

  • Als je buren een wietplantage hebben is er een kans dat je 's nachts doodbrandt, dat aangeven heeft heel weinig met NSB praktijken te maken. Het hypocriete is natuurlijk dat we professionele en gereguleerde wietteelt niet gewoon toestaan.

  • Een grote groep inwoners in dit land zijn enorm verontwaardigd wanneer het over financiele hulp aan Griekenland gaat, want daar schijnt "iedereen" de boel te belazeren, wanneer er belasting dient te moeten worden betaald wordt dit door "iedereen" stelselmatig ontdoken, in Griekenland worden sociale voorzieningen uitgebuit etc.etc. Maar wanneer er in de BV Nederland dezelfde vergrijpen worden gepleegd, blijken dit soort lieden hier een standbeeld te moeten verdienen en wordt een eventuele aangever van een hennepplantage van NSB praktijken beticht. Misdaad loont in dit land en dat moet maar eens afgelopen zijn!

Recente berichten

Groninger Gasberaad wint eerste Liefke Munneke Prijs voor inzet in aardbevingsgebied

Het Groninger Gasberaad heeft vrijdagmiddag de eerste Liefke Munneke Prijs gewonnen. Het Gasberaad werd beloond…

7 minuten geleden

OM wil Stadjer (52) achter de tralies voor productie en bezit kinderporno

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee jaar cel geëist (waarvan acht maanden voorwaardelijk) tegen een…

21 minuten geleden

Gemeente moet nu alvast zes ton betalen zodat zonnepark bij Meerstad het stroomnet op kan

De gemeente Groningen moet onverwacht 600.000 euro voorschieten voor de netaansluiting van het zonne- en…

31 minuten geleden

Fietspad aan westzijde Hereweg eerder dicht vanwege veiligheid

Het fietspad aan de westkant van de Hereweg sluit eerder dan gepland. Dat maakte Aanpak…

2 uur geleden

UMCG krijgt miljoenensubsidie voor ontwikkeling kankermedicijnen met medische isotopen

Het UMCG en het Amerikaanse bedrijf SHINE ontvangen een subsidie van 10,5 miljoen euro voor…

2 uur geleden

Den Oudsten brengt woensdag advies uit over mogelijke nieuwe coalitie Provincie Groningen

Verkenner Peter den Oudsten presenteert komende woensdagavond zijn advies aan Provinciale Staten van Groningen. Den…

3 uur geleden