Categorieën: Nieuws

Joost van Keulen begaat blunder

VVD-fractievoorzitter Joost van Keulen zegt spijt te hebben van zijn uitspraken tijdens de 310e aflevering van Herestraat Helemaal. In de wandeling met presentator Piet van Dijken zegt van Keulen overtuigd: “Weet iedereen wel dat ze de Diepenring dichtgooien ter hoogte van de Kreupelstraat, voor de tram? Het rondje Diepenring is straks niet meer mogelijk!”.

In een reactie zegt Van Keulen: “Ik heb me vergist, ik vind het heel jammer.” Van Keulen zegt een ander gedeelte van het tracé te bedoelen, namelijk de dam in het Oosterhamrikkanaal. Vorige maand besloot de gemeenteraad om een deel van het Oosterhamrikkanaal te dempen en daar een nieuw park met vijver en groen te realiseren.

Hoe de vergissing exact heeft kunnen gebeuren weet de fractievoorzitter niet. Wel biedt hij zijn excuses aan via onderstaande tweet.

https://twitter.com/JoostvanKeulen/status/220108871333724160″ data-datetime=”2012-07-03T10:56:59+00:00

Hieronder is de aflevering van Herestraat Helemaal terug te zien met Joost van Keulen.

Arjan Kamphuys

Bekijk reacties

  • Tja... ' hoe de vergissing heeft kunnen gebeuren weet de fractievoorzitter niet'. Stukken niet gelezen? Dat roept dan tegelijk de vraag op wat Joost van Keulen nog meer niet weet over de tramplannen en wat hij wel kan en moet weten.

  • Meneer leest zijn stukken gewoon niet. Enorm brevet van onvermogen dus. Kun je nog zo vaak je excuses maken, deze 'blunder' geeft aan dat deze man niet in een gemeenteraad thuishoort. Feiten Joost, niets meer dan de feiten!

  • Ja, en dat hij nu zegt dat hij eigenlijk het Oosterhamrikkanaal bedoelde is als smoes net zo'n blunder. Hij koppelde er immers het rondje Diepenring aan vast. Hij bedoelde dus degelijk wel het Schuitendiep.
    Gewoon toegeven dat je de raadstukken niet gelezen hebt. Zegt genoeg over de feitenkennis van de VVD over de tram.

  • Het is in ieder geval geen blunder die ons miljoenen kost zoals alle blunders van Karin Dekker. Oh nee, dat is niet de schuld van Karin Dekker, dat schuift ze af op 'onvoorziene overmacht'.

  • dit is geen blunder, blunders zijn "liegen over de prijs en de noodzaak van de tram" of "het door de strot duwen van een onnodig Forum"

    • Dus dat Henk en Ingrid zeggen dat de tram te duur is, en het Forum ons door de strot geduwd wordt, betekent ook dat dit direct zo is? Tram en Forum zijn gebaseerd op feiten, en vooral wat betreft de tram is dit nu al drie keer onderzocht door onafhankelijke onderzoekbureaus. Dat je dan nog niet het nut en noodzaak van beide projecten ziet is prima, maar kom dan wel met feiten en niet met onderbuikgevoelens. Het is zo makkelijk om tegen projecten aan te schoppen door leugens te verkondigen, en Joost van Keulen bewijst dit maar weer eens.

  • Haal vooral Henk en Ingrid erbij. Daarmee wil je zeggen dat de gewone man/vrouw niet weet wat goed voor hem/haar is en vanzelfsprekend achter volksmenners aanloopt. Dat 'dédain' van de heersende klasse: Verschrikkelijk !!
    Van Keulen doelde natuurlijk op het Schuitendiep. Eeuwig zonde als dat ook nog vernield moet worden en dan nog wel voor een tram die niks oplost maar problemen vergroot:
    Financieel en verkeerstechnisch.

    • Nee hoor, dat wil ik er niet mee zeggen. Henk en Ingrid weten heel goed wat goed is voor HUNZELF, en dat kan ik weten wat ik hoor ook bij de groep 'Henk'. Alleen gaat het niet alleen om individueel belang, maar om maatschappelijk belang. Het is van de zotte daarom dat Henk en Ingrid beweren dat bijvoorbeeld de tram niet goed is voor de stad, terwijl verschillende onderzoeken het tegendeel bewijzen.

      Van Keulen doelde niet op het Schuitendiep, want anders had hij zijn excuses ook niet aangeboden. En mocht hij hier toch wel op gedoeld hebben, dan heeft hij nóg een blunder begaan, want er kunnen -net als in de huidige situatie- gewoon lage schepen onderdoor.

    • Wordt een stalen overkapping met voldoende ruimte er onder zodat de rondvaartboot er wel gewoon onderdoor kan blijven varen.
      (opnieuw wordt een (eeuwen)oud aangezicht van Groningen voor een niet noodzakelijk vervoermiddel definitief verpest)

      • Middenweg: Eeuwenoud aanzicht? Dit aanzicht was eeuwenoud geweest als het Damsterdiep niet gedempt was, en er niet aan weerszijden van het Schuitendiep een strook asfalt ligt met 2x2 rijstroken en daarnaast parkeerplaatsen. Het aanzicht is allesbehalve eeuwenoud, en het oogt zeer rommelig aan.

    • Truus, het volgende wordt vermeld op de projectsite van de Regiotram:

      "De artist impression van het Schuitendiep staat online. Het Schuitendiep krijgt een overkapping over het water waar trams en bussen overheen rijden. De rondvaartboten varen hier gewoon onderdoor. Auto’s en fietsers hebben hun eigen baan aan weerskanten van het plein. Voor voetgangers en fietsers worden oversteekplaatsen aangelegd. Zo bewegen de verschillende verkeersstromen zich veilig voort."

      Niet gedempt dus, maar een overkapping.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

8 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

9 uur geleden