Categorieën: Sport

Matig Groningen speelt gelijk tegen Willem II

FC Groningen heeft zondagmiddag in een hete Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen Willem II. Voor rust kwam de FC via Texeira op voorsprong. In het tweede bedrijf bepaalde Höcher de eindstand. Door het gelijkspel staat de FC na twee wedstrijden voorlaatste in de eredivisie.

Eerste helft

FC Groningen begon fel aan de wedstrijd. De eerste kans was al na een dikke drie minuten te noteren. Zeefuik kreeg de bal in de kluts net niet langs Meul. FC Groningen bleef daarna de betere ploeg, maar tot echte kansen resulteerde dat het eerste kwartier niet meer. Na twintig minuten was Texeira dicht bij een treffer. Van zo’n tien meter afstand schoot hij de bal recht op Meul.

Halverwege de tweede helft lastte Janssen de vooraf aangekondigde drinkpauze in. Direct daarna kreeg FC Groningen een grote kans. Meul liet een afstandsschot van Bacuna los, maar Zeefuik schoot in de rebound de bal over de goal. Even daarna kwam FC Groningen dan wel op voorsprong. Kwakman gaf een goede voorzet op Mitchel Schet. De rechtsbuiten gaf op zijn beurt voor op Texeira, die de bal gemakkelijk kon inkoppen 1-0.

Tweede helft 

Het eerste gevaar na rust kwam van Willem II. Höcher zag zijn vrije trap net over de goal van Luciano gaan. Een minuut later was het dan wel raak voor de Tilburgers. Höcher haalde in de zestien keihard uit en liet Luciano kansloos 1-1.

FC Groningen ging daarna direct weer opzoek naar de voorsprong. Een schot van Zeefuik werd goed gepakt door Meul. Bacuna was na een uur spelen dichtbij de voorsprong voor FC Groningen. Zijn vrije trap werd knap gepakt door Meuk. Even daarna had FC Groningen misschien wel een strafschop moeten krijgen toen Zeefuik werd neergelegd in het strafschopgebied. Janssen vond het niks en liet het spel verder gaan.

FC Groningen probeerde daarna nog wel op zoek te gaan naar de voorsprong, maar het spel was erg matig. Er werden nauwelijks nog kansen gecreëerd en Willem II was nog een keer dichtbij de voorsprong. Door dit gelijkspel is de competitiestart van de FC mislukt en staan de Groningers voorlaatste in de eredivisie met één punt uit twee wedstrijden.

Opstellingen

FC Groningen: Luciano, Magnasco, van Dijk, Sparv, Johansson, Bacuna, Kieftenbeld, Kwakman (82′ Hiariej), Schet (90′ Bos), Zeefuik (72′ Suk), Texeira.
Willem II: Meul, van Buuren, Haasturp, vd. Rijt, Pique (54′ Jello), Misidjan, Mulder (74′ Peters), Haemhouts, Vossebelt, Höcher, Snijders (45′ Brands).

Statistieken
Scheidsrechter: Janssen
Toeschouwers:
Doelpunten: 26′ Texeira 1-0, 47′ Höcher 1-1
Gele kaarten: Piqué, Vossebelt, vd Rijt, Misidjan (Willem II), Johansson, Kieftenbeld (FC Groningen)

Stefan Bleeker

Bekijk reacties

  • achteraf toch maar goed dat trainer Huistra is ontslagen, onder de nieuwe trainer hebben we volgende week na drie speelronden al 1 punt.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

4 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden