Categorieën: Nieuws

Conflict in gemeenteraad over portefeuilleverdeling

De herverdeling van de portefeuilles van het college van burgemeester en wethouders is donderdag op een conflict uitgedraaid. Twee wethouders weigeren mee te werken.

Voor het opstellen van de nieuwe begroting zonder tram, die voor aanstaande dinsdag moet worden gepresenteerd, eist Ton Schroor van D66 de portefeuille van Financien voor zich op. De demissionaire wethouders Karin Dekker van Groen Links en Frank de Vries van de PvdA weigeren mee te werken aan de herverdeling van portefeuilles.

Vrijdagmorgen vergaderen alle fractievoorzitters over de herverdeling. De uitslag van dit presidium is bindend en een meerderheid van de fracties is voorstander van de nieuwe portefeuilleverdeling.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Ton Schroor heeft helemaal niets te eisen. Hij gooit de knuppel in het hoenderhok nog vóórdat het nodig was en heeft nu heel stilletjes, met gebogen hoofd, op zijn stoel te zitten en zich diep te schamen voor zijn lafheid, kortzichtigheid en gebrek aan ambitie. Zelfde voor Jannie Visscher.

  • de Vries en Dekker proberen blijkbaar de boel om zeep te helpen. Nu komt hun ware aard ook in het publiek naar voren

  • De meerderheid in deze raad is conflictgereed ipv oplossingsgericht. Waarom gaan ze bijvoorbeeld niet samen met de provincie zoeken naar een oplossing. Bijvoorbeeld door eerst lijn 1 aan te leggen naar Zernike. In het eerste stadium van de plannen was daar immers ook sprake van. De eerste lijn moet raak zijn was toen het motto. Pas toen de RSP gelden in beeld kwamen moesten er direkt 2 lijnen komen. Als ze nu eerst lijn 1 aanleggen, kan het grootste deel van de gemeentelijke bijdrage in reserve worden gehouden totdat de financiele situatie. Een half ei is altijd nog beter dan een lege dop. Zoeken naar oplossingen ipv conflicten.

  • Ik vind het geweldig dat Ton Schroor en Jannie Visscher hun nek hebben uit gestoken, om neen te zeggen tegen de tram, in deze economische moeilijke tijd.Dat dit mega project zou mislukken in deze relatief kleine stad toont aan dat Karin Dekker geen realiteits besef heeft en dat haar hoogmoed nu terecht wordt afgestraft.

  • @ Theo. Net zoals je het geweldig vond dat Ton Schroor zijn nek uitstak om het onzinnige Forum er door te drukken zonder dit aan de raad voor te leggen? De beste man heeft echt een geweldige laag boter op z'n hoofd.

    • Of zou hij "stiekum" de bouwopdracht voor het Forum hebben verstrekt, omdat hij toen al op de hoogte was van financiele tekorten waar het om de tram ging? Of zou hem wellicht door mevr.Dekker te kennen zijn gegeven dat er misschien wel helemaal geen financiele dekking voor het Forum was, daar de tram d 1e keus van B&W was en zij te allen tijde de tram voor het Forum zouden laten gaan? Als, als, als, feit is dat de nu opgestapte wethouders en dhr.Schroor niet over enige vorm van zelfreflectie beschikken en dat ik persoonlijk ook nu nog altijd niet begrijp dat dit college, mede door Merstad en bovenal dhr.Schroor, na het Groninger museum debacle, uberhaupt nog aanzit als wethouder.

  • Of de kleuters die onze gemeente mogen besturen, even naar Meester Rehwinkel willen luisteren! Het gaat niet om jullie persoontjes maar om de stad!

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

5 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

8 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

8 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

9 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

11 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

12 uur geleden