Flames wint laatste oefenwedstrijd

GasTerra Flames heeft zaterdagavond tijdens de open dag de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan de competitie gewonnen. In Martiniplaza werd het tegen de Leuven Bears 81-76.

Flames, zonder de geblesseerde Sergio de Randamie, begon goed en won het eerste kwart met 22-10. Bij rust was het verschil 5 punten, door een verre driepunter van Dimeo van der Horst in de ‘buzzer’: 34-29. In het derde kwart hield de thuisploeg steeds een ruime voorsprong, en het kwart eindigde bij 59-46. Zes minuten voor tijd sloeg opeens de vlam in de pan. Na een technische fout voor een speler van Leuven werd coach Jurgen Van Meerbeeck uit het veld gestuurd wegens aanmerkingen op de leiding. Die haalde vervolgens zijn spelers van het veld. Na tussenkomst van coach Hakim Salem van Flames keerden de spelers terug op het veld, en de coach mocht van de scheidsrechters ook blijven. Twee minuten voor tijd werd het nog spannend bij de stand 74-70, maar Dimeo van der Horst (driepunter), Maurice Miller (twee vrije worpen) en Jessey Voorn (score door goaltending) zorgden voor een zege voor de thuisploeg. Topscorers bij Flames waren Jason Dourisseau en Jessey Voorn met beiden 22 punten. Topscorer bij Leuven werd oud-Donar-speler Ian Hanavan met 19 punten.

De competitie begint voor Flames volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Weert.