Categorieën: Sport

De Leeuw schiet Groningen langs Roda

FC Groningen heeft zondagmiddag in de blessuretijd de overwinning gegrepen tegen Roda JC. Michael de Leeuw was met drie doelpunten de Man of The Match. De Limburgers speelden vanaf de twintigste minuut met een man minder na een rode kaart voor Kádár.

Eerste helft

De eerste kans van de wedstrijd was al binnen de minuut te noteren. Hupperts gaf laag voor en Luciano liet los. Németh kon net niet bij de bal waardoor het een doeltrap werd. FC Groningen probeerde daarna het spel te maken, maar tot grote kansen leidde dat niet in het eerste kwartier. Dat kwam mede door veel onnodig balverlies waardoor Roda niet in de problemen kwam.

De eerste keer dat Groningen er echt uitkwam kwam er wel gevaar. Schet stoomde via de linkerkant op richting de goal van Kurto. Zijn schot kon door de doelman tot hoekschop worden verwerkt. Die hoekschop, genomen door Kirm ging erin. Virgil van Dijk zette zijn hoofd tegen de bal en vlak voor de lijn was het De Leeuw die het beslissende zetje gaf: 1-0.

Groningen ging daarna direct door. Zeefuik ging na een goede aanval recht op Kurto af en werd neergelegd door Kádár. Dat leverde de speler van Roda JC een directe rode kaart op. Groningen ging daarna opzoek naar de volgende treffer. Via kansjes voor De Leeuw, Sparv en Kirm was de FC er enkele malen dichtbij. De grootste kans voor rust kwam op naam van De Leeuw. Hij kopte een voorzet net naast de goal van Roda.

Vlak voor rust kwam Roda geheel tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Door een aangeraakte vrije trap van oud Groningen speler Mark-Jan Fledderus belandde de bal achter Luciano 1-1.

Tweede helft

FC Groningen creerde in het begin van de tweede helft nauwelijks kansen, maar de eerste de beste kans vloog er ook direct in. Michael de Leeuw kopte een voorzet van Maikel Kieftenbeld hard tegen de touwen: 2-1. 

Het spelbeeld in de tweede helft leek erg op het beeld wat ook in de eerste helft te zien was. Groningen maakte het spel en Roda liep achteruit. Groningen had moeite om het gaatje te vinden om zo goede kansen te kunnen creëren  Na de goal van De Leeuw was Kieftenbeld met een afstandsschot het dichtst bij een doelpunt.

Voor rust scoorde Roda uit het niets en ook na rust scoorden de Limburgers zomaar. Affana schoot een kwartier voor tijd de bal met een afstandsschot achter Luciano, waardoor het weer gelijk werd in de Euroborg: 2-2

FC Groningen had het daarna enorm moeilijk. De creativiteit ontbrak om het de tien spelers van Roda echt moeilijk te maken. Vijf minuten voor tijd was de FC wel dicht bij een doelpunt. Schet kwam goed naar binnen vanaf de rechterkant, maar zijn schot belandde op de lat. Bacuna had even later hetzelfde lot toen hij een vrij trap nam. Ook die bal belandde op de lat.

In de blessuretijd kopte de Leeuw, na een voorzet van Bacuna, de bal net naast. Het duel leek daarna op een gelijkspel af te gaan. Maar in de extra tijd scoorde FC Groningen toch nog. Een voorzet van Bacuna werd doorgekopt en kwam voor de voeten van Michael de Leeuw. Zonder na te denken knalde hij de bal keihard achter Kurto: 3-2.

 

Opstellingen
FC Groningen:Luciano, Kappelhof, v.Dijk, Kieftenbeld, Bacuna, Sparv (78′ Texeira), Kwakman, Kirm (72′ Bos), Schet, de Leeuw (90′ Ajilore), Zeefuik.
Roda JC:Kurto, Monteyne, Wielaert, Tamata, Danilo, Fledderus (83′ Hempte), Németh (’54 Lebedynski), De Beule, Donald, Hupperts (69′ Affane), Kádár.

Statistieken
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers:
Gele kaarten: Fledderus, Hupperts (Roda JC), Kwakman (FC Groningen)
Rode Kaart: 18′ Kádár (Roda JC)
Scoreverloop: 17’De Leeuw 1-0, 43′ Fledderus 1-1, 52′ De Leeuw 2-1, 77′ Affane 2-2, 90′ De Leeuw 3-2

Michael de Leeuw in gesprek met verslaggever Stefan Bleeker

Trainer Robert Maaskant

Stefan Bleeker

Bekijk reacties

  • Ik heb met stomme verbazing de reportage in de auto gevolgd van KOK over het verloop van de match in Groningen. Kok was zeer negatief over de prestaties van de FC. Niet om aan te zien enz. DE TV, de pers en TV Oog daarentegen en gegekukkig maar zeer positief.
    Is Kok de kluts kwijt?
    Deze man is anders altijd gedegen in zijn commentaren en verslaggeving.
    Mvg J.H.Suurhoff

Recente berichten

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

51 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

1 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden

Locatie Hoogeweg 9 krijgt over vijf jaar forse woningbouw

Bouwbedrijf Trebbe neemt de ontwikkellocatie Hoogeweg 9 over van Elker jeugdhulp en onderwijs. Beide organisaties…

5 uur geleden